úterý 29. září 2015

Pivoňka lékařská

Dorůstá výšky – (60) cm. Stonek je v mládí huňatý, později olysává. Listy jsou trojčetné s hluboce dělenými laloky, segmenty eliptické. Usnadňuje průběh menopauzy a udržuje normální funkci nervového systému.


Teprve v druhé polovině 19.

U nás se pěstuje tato pivoňka jako léčivka od pradávna. Tvoří husté trsy s velkými červenými, růžovými i bílými květy. Už nyní se v zahradnických centrech nabízejí roubované rostliny s květem, můžete si proto udělat představu, jaká barva se vám bude líbit.


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Tinktury jsou lihové výtažky z bylin a pupenů rostlin.

Málokdo ale ví, že pivoňka má také léčivé účinky. Její latinské jméno souvisí se jménem starořeckého boha Paieona, který údajně objevil léčivou sílu této rostliny. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Středně vysoká trvalka, má ráda slunce. Autor: Archiv ireceptar.


Nejčastěji se pivoňky rozlišují na bylinné a dřevité. Patří k nejstarším zahradním trvalkám, dříve byla pěstována především jako léčivá rostlina proti dně. Výzkumy prokázaly, že napomáhá vylučovat písek a kameny z ledvin. Charakteristická je svou příjemnou vůní a krásně barevnými květy.


Okvětní lístky časem získávají krémové probarvení v horních částech petálů. Podobné články: Kopretina šarlatová – Řimbaba Krásnoočko velkokvěté Liliochvostec – Eremurus – Kleopatřina. Pivoňky, oblíbená trvalka.


Odborná literatura uvádí tyto účinky: účinné spasmolytikum, účinné antiepileptikum, zlepšuje tonus dělohy, zlepšuje bolesti hlavy, pomáhá při. Může pomoci usnadnit průběh menoupauzy a udržovat normální funkce. FOTO: Jiří Antal, Právo.


Existují i další pověsti o původu tohoto jména. Shodují se však v jedné věci - v.

Další korálově zbarvená pivoňka pochází ze stejné dílny jako Coral Charm. Jmenuje se Coral Sunset a Samuel Wissing na ní pracoval let, než docílil. Zdraví na dlani je portál zabývající se přizozenou výživou a zdravým životním stylem. V kořenu pivoňky jsou obsaženy alkaloidy peregrininu, třísloviny, škroby, cukry, organické kyseliny, šťavelan. Podpora psychického i fyzického stavu ženského organismu.


Usnadnění průběhu menopauzy, udržování normální funkce nervového systému. Salvia officinalis SEMENA. Trnovník akát - Robinia pseudacacia SEMENA.


Tykev velkoplodá - Cucurbita maxima HOKAIDO - Vyprodáno. Rozkvetlé pivoňky na každém kroku mé zahrady. Mám bílé, starorůžové a vínové… Pro mě nejpůvabnější a nejvoňavější kytka! Vykvétá v první polovině května plnými karmínově červenými květy. Jsou ale známé i kultivary s květy růžovými a bílými.


Paeonia - pivoňka bylinná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky