středa 30. září 2015

Bobkový list rostlina

Koření, které známe pod označením bobkový list jsou ve skutečnosti listy vavřínu vznešeného (lat. Laurus nobilis). Tento stálezelený keř původem ze středozemní oblasti dorůstá ve své domovině výšky až m. Pěstování: Nejlvhodnější pro bobkový list je přímé slunce nebo velmi světlé místo.


U nás rostlina není mrazuvzdorná. Od jara do podzimu letníme na zahradě.

Jsou známy pod názvem bobkový list. Květy vavřínu jsou malé, bílé a voňavé. Listy jsou u nás během vaření přidávány do polévek, omáček, gulášů, k rybím i masovým pokrmům, při nakládání okurek a kysaného zelí. Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého a používá se zejména jako koření. Původem je rostlina pravděpodobně z Malé Asie.


Dlouhodobým pobytem v interiéru listy ztrácejí svou sytou zelenou barvu a začnou vypadat našedle. V létě je vavřín náročný na dostatek vláhy a hnojiva. Vavřín dorůstá výšky kolem metrů.

Ale nechte zeminu mezi zaléváním vyschnout. Třebaže rostlina vyžaduje. V našich podmínkách se pěstuje spíše v nádobách, protože v zimě by mohl vymrznout.


Známe ho především jako koření, bez kterého by nám nechutnala rajská, nakládaná. Pěstuje se ve všech subtropických oblastech, kde často i zplaňuje. V léčitelství se používají na paměť, koncentraci, myšlení aktivitou.


Zbystřuje paměť, prohlubuje myšlení a soustředění, podporuje jasnozřivost, chrání zdraví, pročišťuje a nastoluje klidný spánek. Léčebná kúra z bobkového listu. Tuto přezdívku daly vavřínu patrně jeho plody, které připomínají bobky malých zvířat. Obsahuje až tři procenta silice, jejíž.


Známá byla již ve starověkém Římě. Lidé věřili tomu, že vavřín přináší štěstí a slávu. Zvyk, kdy se vítězům předává vavřínový věnec na krk, se zachoval dodn.


Je stálozelený strom alebo ker z čeľade vavrínovité (Lauraceae). Jedním z největších producentů je Turecko. Sklízí se dvouleté listy,které se suší ve stínu ,aby si zachovaly světlezelenou barvu.


Sklízejte si doma vlastní voňavé bobkové listy.

Sazenice jsou přesně podle fotky. Lze bobkový list zapálit. Tato rostlina má také psychoaktivní účinky – má pozitivní vliv na naši náladu.


Je velmi aromatický a právě z toho důvodu je ve velkém používán v kcuhyni, ale také v přírodní medicíně, kde má široké využití. Tato vavřínovitá rostlina má stále zelené listy, které. Kdo by aspoň jednou neviděl portrét Julia Césara s. Jediné, co je třeba udělat, je zapálit.


Velmi oblíbená rostlina , používaná hlavně v oblasti kuchyně, je bobkový list. Kouzelná rostlina vavřín, pro mnohé známá pod názvem bobkový list , v sobě skrývá mnohé účinky, kterým byste ani zdaleka nečekali.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky