středa 23. září 2015

Lilie pěstování venku

Lilie jsou na pěstování poměrně náročné. Požadují propustnou humózní půdu a dobrou drenáž. Jak se na jaře objeví výhony, můžeme je dát ven. Pro pěstování v nádobě se nehodí lilie vykopané ze zahrádky, ty by vám příliš radosti neudělaly.


Můžete si buď koupit již nakvetlé rostliny v květináčích, či cibule vyšlechtěné pro pěstování v nádobách.

Kříženců lilií dnes existuje několik tisíc a jsou děleni do mnoha skupin. Pěstování lilií není tak úplně jednoduché. Rod lilie má osmdesát volně rostoucích druhů, které najdeme na různých stanovištích v mírném a subtropickém pásmu severní polokoule. Mi se vyplatilo zakopávat květináče do nevytápěného foliovníku, lilie pěstuji i ve volné půdě až na orientálky, ty mi vždy zhnily.


Loni jsem nechala květináče z nedostatku času venku za posezením a přikryla kartony, zbytek jsem dala do kůlny. Z kůlny přežily všechny a rostly, z venku přikryte kartonem už to bylo horší. Není to ideální, některé cibule přežily.


Asijská lilie Lollypop je krásně zbarvená rostlina, která kvete začátkem léta.

Obrovské květy v odstínech od bílé barvy až po růžovou jsou vhodné do. Možná bych ještě dodala,že pokud nebydlíte na severu,snad by mohly i ty orient. Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen.


Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Půda, v níž se lilie pěstují, nesmí být těžká a mokrá nebo trvale zamokřená, nýbrž prostupná a smíšená s trochou humusu a hlavně písku. To platí pro většinu liliových druhů, i když některé přírodní lilie rostou, což je výjimka, právě v půdě zamokřené. Rozhodně však škodí liliím, obecně vzato, více mokra nežli sucha. Ve specializovaných prodejnách můžeme zakoupit lilie ve velkém sortimentu barev i velikosti.


Potřebuje pěstování jako Amarylis. Uskladnit je můžete ve tmě v paneláku. Tam zůstanou až do jara.

Pro pěstování okurek nakládaček nepotřebujeme rozsáhlé kryté prostory, protože je lze bez problémů pěstovat i venku na zahradě. Aby rostliny vydržely na záhonu dlouho a my sklidili spoustu okurek, musíme znát jejich požadavky na prostředí a pěstování. Zabrání přenosu virových.


Koupila jsem včera dvě cibule v Horbachu a chci je pěstovat venku v květináči, kdy zasadit, jakou zeminu a apod. Odpověď ML: Jsem taky laik, ale loni jsem vysadila lilie do nádob, dospodu drenážní vrstvu z keramzitu, zahradní substrát s trochou písku a hrst trvanlivého hnojiva. Tento druh lilie můžete pěstovat jak v květináčích, tak i venku na zahradě. Pokud se rozhodnete pro pěstování v květináči, měl by mít dostatečné rozměry, alespoň x cm.


Běžný způsob pěstování lilií je výsadba do volné půdy. Jejich pěstování je relativně jednoduché. Pokud máte základ – tedy skleník nebo alespoň fóliovník , můžete se směle do pěstování hadovek pustit.


Jedinou „komplikací“ je nutnost vlastnit skleník či fóliovník. Paprika patří k teplomilné zelenině poměrně náročné na pěstování. Vyžaduje půdy bohaté na živiny, vláhu a teplo. Jen u nás existuje přes padesát různých odrů které mají rozličné uplatnění.


Jak postupovat, abychom byli při jejich pěstování úspěšní? Vhodné je spolu se sadbou cibule opatřit hned vedle oporu. Cibule by se mohla snadno poškodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky