středa 23. září 2015

Javor globosum

Dieser kompakt wachsende Baum bezaubert an jedem Standort! Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.


Er eigenet sich aber nicht nur für den Garten, im Gegenteil, er wird auch gerne in der Statd eingesetzt. Chaetomium globosum wächst optimal bei Temperaturen zwischen und °C und einem pH-Wert von 3.

Nach Kulturexperimenten besitzt er die Enzymausstattung zum Abbau einer Reihe von pflanzlichen Polysacchariden , zum Beispiel Glucose , Cellulose und Xylan. Má pravidelnú kompaktnú guľovitú korunu, pre ktorú. Globosum je odrůda javoru mléče s opravdu velmi pravidelnou, kulovitou korunou bez stříhání.


Jeho listy jsou středně zelené v létě a raší bronzově červené. Zároveň s rašením listů se objevují bohaté chocholíky drobných, ale nápadných, sytě žlutých květů. Podzimní barva listů je zářivě žlutá.


Naša odpoveď: Dobrý deň pán Milan, zásielka, ktorú ste neprevzali, k nám prišla neporušená.

Bola som pri spätnom preberaní Javora mliečneho Globosum od. Javor patrí medzi obľúbené listnaté okrasné dreviny. Je šľachtený na množstvo kultivarov. Nachádza uplatnenie v okrasných záhradách.


Niektoré druhy týchto okrasných drevín majú krásne sfarbenie listov, kvetov a borky. Zástupcom týchto okrasných drevín je javor dlaňolistý, javor palmový a javor japonský. Kuglasti javor je pravilnog loptastog oblika, često širok koliko i visok (okrugao). Kora je smeđa do sivosmeđa, glatka, u starosti ispucala.


Javor mléč dosahuje plné výšky teprve ve stáří. K oblíbeným kultivarům patří drobný kulovitý ’Globosum’ nebo červenolisté ’Crimson King’ a ’Faasen’s Black’. Listy tohoto javoru mají při rašení bronzovou barvu, později se stávají jasně zelené. Vhodný do menších zahra předzahrádek i jako solitera.


Tommasini Nakladatelství Brázda, s. Pokud je koruna příliš rozložitá, můžete ji bez obav upravit řezem. Kč Javor dlanitolistý Beni Maiko. Javor globosum raste sporo a odlikuje se jakim korenom pri površini zemlje.

Dobro podnosi povišene letnje temperature, a toleriše i umerenu sušu kao i gradska zagadjenja. Takodje ovo drvo nije zahtevno u pogledu održavanja i gotovo da ga nije potrebno orezivati jer samostalno održava loptasti oblik. E-Mail-Adresse oder Handynummer: Passwort: Konto vergessen? Původní druh rozšířen po celé Evropě od Francie, Švédska až po Pyreneje, Apeninský a. Prodáváme v kontejneru litru na kmínku 1cm.


Roste pomalu a pro kompaktní tvar ani hustotu není potřeba na něj brát nůžky. Idealen za male vrtove, uporaben za drevorede ob cestah, v industiji, prenese onesnaženje. Vyžaduje si dostatočné miesto na rast.


Nie je náročný a je prispôsobivý mnohým typom pôd (znáša pH od do 5). Má rád slnečnú polohu a je vhodný aj do mestských výsadieb. Je zaradený do teplotnej zóny až môžeme ho teda bez obáv pestovať na celom Slovensku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky