středa 1. dubna 2020

Zpracování česneku

Vedoucí pozice ve společnosti pro šlechtění česneku Naše pracoviště se více než let zabývá šlechtěním česnekových odrůd a stalo se největším producentem česnekové sadby v České republice. Někdo si ho chce uskladnit v mrazáku , někdo zase použít při vaření, pečení nebo z něj připravit chutný pokrm na studeno, aby se v něm zachovaly všechny vitamíny. Napište nám své vyzkoušené rady na uskladnění, zpracování či recepty s česnekem. Podělte se o ně s ostatními v této diskusi.


Otázku zpracování česneku neřeší lidé, kteří česnek kupují při běžných nákupech jako jinou zeleninu téměř denní potřeby. Jak česnek zpracovat zajímá ty, kteří mají česneku velké množství – třeba pěstitelé nebo ti, kdo nakoupí najednou (třeba výhodně) velké množství česneku najednou.

S provozem tohoto webu nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našeho webu s jejich používáním souhlasíte. Cookie Consent plugin for. Můžeme přidat i ostatní suroviny – pepř, paprikové floky, feferonky, česnek medvědí, bazalku, atd. Vše rozmixujeme a naplníme do malých skleniček.


Uzavřeme a uschováme v chladu. Suroviny: svazek medvědího česneku , alkohol (vodka) Postup : listy nakrájejte, dejte do uzavíratelné sklenice a zalijte alkoholem. Dva týdny nechte zrát v místnosti s pokojovou teplotou, každý protřepejte a 15.

Natě česneku bývají už zčásti zaschlé a uvadlé, dokud se ale na nati neobjeví plíseň, nemusíte mít o svůj česnek strach. Při vyrývání dávejte pozor, abyste hlavičku česneku neporušili, docházelo by k brzkému uhnívání. Vyšší pracnost při pěstování paličáků je dána nutností ručně tyto palice během pěstování odstraňovat a větší námahou při odřezávání tvrdé natě při posklizňovém zpracování.


Paličáky není možné nebo jen velmi obtížné vázat do věnců. Vyberte si ze stovek receptů na česnek zpracování, které se vám budou snadno a rychle vařit. V předchozím článku jsme se podívali na zoubek sbírání a pěstování medvědího česneku.


Ten se bohužel dá čerstvý, bez zpracování , konzumovat jenom. Zpracování česneku – sušení a jeho uskladnění Jakmile česnek sklidíte, je vhodné ho uskladnit na suché a větrané místo, kde může doschnout. Listy na česneku můžete nechat a dočistit ho až později. Záleží na zpracování Podle Tomáše Trejbala ze společnosti Allivictus, která na českém trhu nabízí česnekovou tinkturu se vhodným zpracováním česneku může dosáhnout daleko příznivějších účinků na lidský organismus, než je pouhá konzumace této zeleniny v syrovém stavu.


Já z česneku vyrábím pesto. Oloupu do vyšší sklenice, půllitr na pivo je ideální, zaliju olivovým olejem a namixuji ponorákem do hladké pasty. Tak budete mít jistotu, že nezplesniví. Ideální je stodola, půda, veranda domu … necháme důkladně proschnout. Všechny části medvědího česneku jsou jedlé – listy, květy i drobné cibulky.


Listy medvědího česneku můžete natrhat i se stonky, které následně vložíte do sklenice s vodou a tak dáte do ledničky. Medvědí česnek tak vydrží čerstvý delší dobu. V lednu takto uschovaný je doteď beze změn.

Když to bylo přidala jsem ještě stroužky česneku , přelila, udělala sosík. Takto pokračujeme ve vrstvení až navrch sklenice. Poslední vrstvu česneku zalijeme olejem tak, aby česnek byl celý ponořený. Sklenici pečlivě uzavřeme a vložíme do mrazničky. Pasta z medvědího česneku.


Jedním ze způsobů, jak ho uchovat, je pesto z medvědího česneku Můžete ho připravit klasicky s olivovým olejem, oříšky nebo semínky a nastrouhaným sýrem. Takové pesto uchovávejte v lednici, ale rychle ho spotřebujte, oříšky mají tendenci v pestu žluknout. Dobrý den, Jak je možné že když umelu česnek a přidám sůl a uložím do skleniček tak mě ta česneková pasta zezelená. Jednoduché zpracování Skvělé na medvědím česneku je, že je velmi nenáročný na pěstování a vlastně i na sběr. Pokud víte o místech, kde každoročně roste, nebo ho máte dokonce na záhradce, můžete si být jisti, že plný koš nasbíráte v řádu jen pár minut.


Zpracování česnekových květů: Česnekové květy přidáváme do všech pokrmů, do kterých přidáváme česnekové stroužky s rozdílem, květy dodají jemě česnekovou chuť v případě studené kuchyně a tepelně upravené česnekové květy, jsou mírně nasládlé chuťi, květy se stanou měkké a mírně šťavnaté. Kombinace provensálského koření, česneku a panenského oleje je skvělá. Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce do rozpáleného oleje. Když jsem rybu pekla, vonělo to až ven.


Tři stroužky česneku nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli a krátce osmažíme. Konzervace česneku : Rady a tipy. Oloupeme stroužky česneku z jedné hlavičky, vložíme je do sklenice a zalijeme olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky