čtvrtek 9. dubna 2020

Nemoci okurek hadovek

Tak já bych to u sebe ve foliáku viděl na vadnutí okurek , mám dojem že i to bílé tam bylo na stonku, ošetřil jsem RovralemAquaflo, ve skleníku hnědé mokvavé poškození, to by zase odpovídalo černé hnilobě. Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou řadou chorob a škůdců. Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň okurkovou. U těchto okurek je možné i napřed namořit naředěným Previcurem 6SL a následně na sucho Fundazolem WP.


V případě použití přípravku Previcur 6SL je třeba výsev provést do dnů po namoření.

Virová mozaika: Na okurce se objevují světlé a tmavozelené mozaiky, také deformace listů a plodů. Virus se vyskytuje na více než 2druzích rostlin a je přenosný mšicemi. HADOVEK , PĚSTOVÁNÍ OKUREK VE FÓLIOVNIKU A SKLENÍKU. No, a potom ještě třetí skupinou okurek jsou okurky hadovky , neboli. Nevím proč mi ve skleníku hadovka přes den jako kdyby zvadla, listy má uvadle svěšene dolů a přes noc po zavření skleníku jako kdyby ožila.


Kromě půdních pesticidů (např. účinná látka propamocarb – Previcur) je další možností roubování okurek na tykev fíkolistou, což ale není jednoduché. Mšice, třásněnky a molice – ve skleníku se na přirozené nepřátele nemůžeme spoléhat, ke slovu musí přijít chemická ochrana. Choroby a škůdci okurek.

Hospodářské ztráty nejsou velké, jelikož většina současných odrůd je k nemoci tolerantní. Nemoci , choroby, škůdci okurek Virová mozaika - choroby okurek. Ochrana před bakteriální skvrnitostí okurek. Dotaz Okurky a rajčata - Dobrý den,Prosím o radu ohledně okurek a rajčat. Na listech hadovek se Mě tvoří fleky podobné jako plíseň.


A listy rajčat se mě divně kroutí a nevím čím to je. Doporučené řezy dlouhoplodých hadovek: 1) do 3. Proto se zaměříme na ty, které se objevují nejčastěji, a na to, jak proti nim efektivně postupovat. Uvedený způsob řezu je možno využít u všech hadovek typu MULTIFRUIT s plodem delším než cm.


Pokud nám okurky hořknou, je to obvykle nedostatkem zálivky. A nebo jim prostě jenom nechutná voda - obvykle takhle reagují na studenou chlorovanou vodu z hadice v parném létě. Pěstuji hadovky ve skleníku, po výsadbě krásně rostly, začaly kvést a nasadily první plody. Na jedné rostlině mi však začaly malé nasazené plůdky. V této době, hlavně přes den, vídáváme porosty okurek na záhoně, a nebo ve sklenících, často se svěšenými listy.


Je to normální, protože „zmenšováním“ listové plochy se rostliny brání intenzivnějšímu výparu. Skleník je uzavřený prostor, který zaručí hadovkám omezený výkyv teplot, dostatečnou vlhkost půdy, vzduchu i dostatečný přísun živin.

Výsadbu provádějte vzdušnější. Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek , tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný. Okurka (salátovka) se může roubovat na tykvovou podnož.


Tykev totiž více roste a je odolnější proti chorobám, chladu, suchu. A urychlí se tím sklizeň okurek. Nemoci okurek — Dobrá rada nad zlato, Zahrádkářům se může hodit rada, jak se bránit plísním a nemocem okurek. Na těchto stránkách najdete choroby a škůdce, kteří postihují okurky.


Nemoci sazenic okurky, schopnévést k smrti rostlin. Vypadá to jako bílá vrstva na listí. Abyste se tomu vyhnuli, měli byste regulovat tok vlhkosti na zeleninové plodiny, alternativní rostliny vysazené na jednom místě.


Pozorováním těchto preventivních opatření je možné zachovat rostliny a zajistit vysoký výnos okurek. Jako prevence proti plísni okurkové je velmi účinné i pěstování okurek na opěrné síti, takzvaný vertiko systém. Při tomto způsobu pěstování je porost provzdušněný, listy rychle osychají a nezůstávají dlouhodobě ovlhčené. Tyto nemoci se projevují za vegetace skvrnitostí, žloutnutím a odumíráním listů, na skladových hlízách oválnými.


Poruchy a nemoci muškátů a pelargónií Virózy muškátů Virózy se projevují nejrůznějšími tvarovými a barevnými anomáliemi listů (žloutnutí, kroužkovitost, deformace) a květů muškátů. Podpora okurek Řešením jsou buď sítě na pěstování okurek, nebo opěrné spirály, případně volně visící motouzy s oky, do kterých se rostlina zavádí. Diagnostika nemoci podle jazyka Zakladni zdravotni stav se urcuje podle vitality, jasnosti a barvy jazyka. Pak mají okurky prostor pro jejich plazení a růst do výšky.


Nejnebezpečnější nemocí okurek je plíseň okurková (Pseudoperenospora cubensis). Místo roubování můžeme před ovázáním obalit vatou nebo čímkoliv, co zamezí vysychání spoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky