pátek 3. dubna 2020

Atlas motýlů a housenek

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Atlas denních motýlů je zdarma a jde o offline aplikaci poskytující přehled o současných denních motýlech na území České republiky.


Textový i obrazový materiál pochází ze stránek lepidoptera. Entomologického ústavu, Biologického centra při Akademii věd ČR. Aplikace poskytuje kromě popisů druhů, fotogalerie i možnost otestovat se formou poznávacích kvízů.

Bücher (Fremdsprachig) Wählen Sie die Abteilung aus, in der Sie n möchten. První díl zdařilého a cenově dostupného atlasu obsahuje popis a vyobrazení všech středoevropských velkých nočních motýlů (včetně housenek) vyjma čeledí můrovití a píďalkovití, které budou prezentovány v dalších dílech. Publikace by měla výrazně přispět k poznání nočních motýlů mezi nejširší veřejností a tím napomoci projektu mapování motýlů ČR. Poslední díl atlasu je završením čtyřdílné řady atlasů motýlů a housenek střední Evropy.


Kromě většině čtenářů známých čeledí denních. Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Motýlí Housenky. Motýli České republiky: rozšíření a ochrana.


Příručka je určena všem zájemcům o entomologii a sběratelům motýlů.

Koláčkova galerie motýlů je sbírkou tisíců fotografií pořízených na desítkách různých lokalit, mezi něž patří jak přírodní rezervace a národní parky, tak i místa zdánlivě degradovaná, která by člověk na první pohled s přírodním bohatstvím nespojoval - bývalá vojenská cvičiště, důlní haldy, opuštěné lomy a pískovny, překvapivé oázy biodiverzity v poušti intenzivně obhospodařované krajiny. Atlas motýlů je zdarma a jde o offline aplikaci poskytující přehled o současných denních motýlech na území České republiky. Stažení Atlas motýlů zdarma kniha: MIRROR-Připojit stovky tisíc spokojených členů, kteří strávili bezpočet hodin vyhledávání multimediálního obsahu a online a hned teď a zároveň se těší nové knihy, časopisy a slavných komiksů.


Textová část obsahuje návo jak zakládat sbírku motýlů (metody chytání, sběru a preparace motýlů) a přehled zákonem chráněných motýlů, dále je zpracována systematika a anatomie motýlů a jejich škodlivost. Nástroje - Nástroje, jmenné seznamy, udělátka pro mapování motýlů. Mapa lokalit - interaktivní mapa navštívených míst. Připravovaná čtyřdílná řada má sloužit nejen jako obrazový atlas a klíč k určování všech tzv.


O čem je kniha Atlas motýlů ? Zásadně upřednostňuji specializovanější publikace před širokozáběrovými. A vůbec nejraději mám takové atlasy či encyklopedie, které zahrnují kompletní aktuálně známý výčet druhů v jisté oblasti nebo jiným způsobem shrnují lidské poznání (dám přednost atlasu škůdců na jehlličnanech v ČR před encyklopedií vybraných nejkrásnějších brouků světa). Přehled jednotlivých čeledí je doplněn černobílými pérovkami a barevnými tabulemi, které představují hlavní druhy motýlů a jejich housenek.


Při zaslání housenek již NIC NEPLATÍTE, vše je zahrnuto v ceně Motýlí zahrádky. Housenky lze objednávat pouze v období březen až polovina září. Důvodem je samozřejmě přirozený požadavek pro život motýlů, tedy dostatek tepla a potravy ve volné přírodě v době vypuštění.


Atlas šumavských motýlů (Ivo Novák, Ladislav Havel) Atlas typických i vzácných motýlů Šumavy. Publikace je třetím svazkem plánované čtyřdílné edice atlasu housenek a motýlů střední Evropy. Podobně jako u dvou předchozích, již vydaných dílů.


Jedná se o identifikační atlas dospělců a housenek a zahrnuje všechny druhy vyskytující se nebo zjištěné ve střední Evropě, se zvláštním zřetelem k fauně České republiky.

Popisné diagnózy k jednotlivým druhům budou doplněny mapka. Praktická příručka kapesního formátu k určování evropských denních a nočních motýlů. Obsahuje 2barevných fotografií evropských motýlů a některých housenek v jejich přirozeném prostředí, doplněných kreslenými obrázky. Použité knihy, grafika, pohlednice.


Neomezuje se pouze na popis motýlů a jejich housenek, ale poskytuje i rady, jak zakládat sbírky motýlů. Ke každému motýlu přiložen barevný obrázek, včetně housenek a jejich různých vývojových stadií. Adobe PDF - 1stran - MB.


Populárně vědecká určovací příručka podává informace o životě larev nočních motýlů. Obrazy namaloval Otakar Zejbrlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky