pondělí 30. prosince 2019

Venkovní květiny do stínu

V polostínu a ve stínu nikdy nedocílíme hustých a kompaktních rostlin. Stanoviště může být na přímém slunci, polostínu nebo i ve stínu. Kvetou bohatě v různých barvách od dubna do června. Z nízkých časně kvetoucích trvalek se vám bude do stinných míst hodit jako plošný porost plicník (Pulmonaria saccharata), barvínek (Vinca minor), o trochu později kvetoucí huseník (Arabis procurrens) nebo voňavá konvalinka (Convallaria verna).


Polostín = stanoviště je část dne osluněno a část dne je ve stínu, případně zde přeběhne toulavý stín (např. stín stromu).

Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu). Druhy vhodné do truhlíku Tyto květiny byly oblíbené našimi babičkami a v. Pokud máte balkon v polostínu a chcete na něm pěstovat květiny , je potřeba. A pokud dáte rostlinu s krásně panašovanými listy do stínu , zezelenají. Vysazovat je můžete do truhlíků, květináčů, závěsných květináčů, ale i do záhonů a zvolit byste měli dobře propustnou zeminu, budete-li si ji míchat sami, pak použijte zeminu, kompost a písek v poměru : : 1. Velikost nádoby či místo, kam ji umístíte, zvolte podle odrůdy, protože každá je opravdu úplně jiná a těžko se radí všeobecně.


Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky.

Postavit ho můžete kamkoliv, do stínu i na slunce, v létě ocení i pobyt venku. Je tolerantní vůči kolísání teplot. Zalévejte ho spíš víc, ale dávejte pozor na přemokření. Minimálně jednou za dva roky mu dopřejte větší květináč, lépe poroste a nasadí hodně kvítků.


Ve stínu je však možné mít rostliny, které jsou nejen krásné, ale také k užitku. Oblíbené druhy stínomilných rostlin: Plicník skvrnitý – nádherná trvalka, která se velmi rychle rozrůstá a také krásně kvete. Nikde nenachazim, zda chce venkovni kala na slunicko, nebo do stinu , kam nejlepe zasadit.


Domaci kaly pestuji již léta, siroke okoli jsem podelila rozmnozenymi. Každá zahrada má koutek, který nenavštěvuje sluníčko, anebo máme zahradu celou umístěnou ve stinné poloze. Jméno získala právě kvůli tvaru listů, které připomíná sobí paroží. Potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost, proto je dobré ji rosit. Kořenový bal by měl před další zálivkou proschnout.


Do stínu pak volíme begónie, fuchsie a balzamíny. Tyto balkónovky někdy bývají neprávem opomíjeny, ale mají krásné spektrum barev a množství květů. Vyneseme je na venkovní stanoviště, nejprve do stínu či polostínu a teprve později na slunce.

Máme pro vás tipy na květiny , které jsou krásné i ve stínu. Světelné podmínky jsou nejdůležitějším kritériem při rozhodování, co si dáte do truhlíků. Nějaké to světlo potřebují všechny, ale některé víc a jiné jsou skromnější.


Fuchsie na sever a do stínu Jestliže je váš balkon orientovaný na sever a po většinu dne na něho padá stín, zpříjemněte si ho barevnými květinami. Do truhlíků můžete vysadit například fuchsie , které dobře snáší severní a východní strany. Květiny na slunce i do stínu.


Zahrada u víkendového příbytku má svá specifika. Jedenkrát za týden přidejte do zálivky hnojivo pro balkonové květiny , abyste docílili četnějšího květenství. Přezimování Jen výjimečně se v našich podmínkách nechávají ostruhatky přezimovat. Vybíráme květiny do tmavého bytu Stinný interiér ještě neznamená, že musí vypadat neútulně a ponuře. Stačí vymalovat jasnou barvou, zvolit světlý nábytek a pořídit si květiny.


Re: Kvetoucí květiny do stínu Dostala jsem od maminky cibulku nebo oddenek, nebo co, to žluté převislé begonie. Tak jsem na ni zvědavá Tedy hlavně, jestli tam půjde. Nejlépe je jí ve stínu , plné slunce nezvládá. Má krásné vějířovité listy, jako kapradiny v tom nejhlubším lese.


Na rozdíl od nich ovšem nepotřebují nadměrnou vlhkost. Hodí se i do skalky v polostínu. Na jaře se vyplatí odřezat poničené staré listy, aby narostly nové.


Pěkné z loňska můžete nechat. Hrst (cca gr) rozsypte kolem květiny, lehce zapravte do půdy a důkladně zalejte. Obsah balení vystačí na m2. V nabídce živých květin najdete všechny druhy, které jsou vhodné do interiéru a exteriéru nebo zimních zahrad. Dostupnost rostlin je různorodá dle ročního období a proto u většiny květin uvádíme na dotaz.


Prakticky jsme schopni dodat všechny rostliny, ale zaměřujeme se na větší a vzrostlejšího vzrůstu. Kupte velké, malé, obdélníkové, hranaté či kulaté venkovní květináče. Vintage květináč se vzhledem starého okna. Balkonové rostliny nebo rostliny do městské zahrádky můžete vysazovat v podstatě od jara do podzimu.


Každé roční období má své květiny – na jaře to jsou například krokusy, petrklíče nebo sedmikrásky, na podzim zase chryzantémy, vřesy nebo astry. Tři posledně jmenované vydrží i bez slunce. Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu , květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny ? Umístění: na slunci, v polostínu kvetou trochu slaběji, odolné větru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky