středa 11. prosince 2019

Bylinky do stínu

Bylinky z krajní části záhonu jako např. Velikost záhonu zvolte podle množství bylin, které chcete vysadit. Počítejte s tím, že ve stínu a polostínu nevyrostou bylinky do své avízované výšky, budou vždy trošku drobnější. Pokud se nejedná přímo o druhy do polostínu určené.


Tyto bylinky a aromatické rostliny dobře snášejí zastínění nebo ho dokonce vyžadují.

Tyto rostliny povětšinou oceňují vlhčí půdní substrát. Vždy mu však lépe vyhovuje vlhčí stanoviště v polostínu. Inspirujte se bylinkami do stínu bylinky , pěstujeme bylinky , semínka bylinek, bylinky do stínu , bylinky na stinná stanoviště.


V kategorii bylinky do stínu jsme našli rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích. Do země zapravte dobrý kompost, přidat můžete i některá strojená hnojiva s delší dobou účinnosti. Tyto druhy proto nyní již neuvádíme.


Záměrně jsme vynechali i všeobecně známé rostliny, jako je dlužicha, bergénie a bohyška, které se pěstují hojně, a zaměřili jsme se na méně známé trvalky. Lopatkovec do stínu i na slunce Nenáročný lopatkovec (Spathiphyllum wallisii) toleruje jak nízkou vlhkost vzduchu, tak i málo světla, ale stejně dobře roste i na slunečném stanovišti.

Jeho kopinaté, lesklé listy obklopují květy ve tvaru lžíce, umístěné uprostřed rostliny. Pozor si dejte na to, že rostlina je jedovatá. Listy a stonek obsahují šťavelan vápenatý, který může dráždit pokožku.


Netík (Adiantum raddianum) Drobnolistý netík má rád teplo a vlhko, takže ho dejte třeba do misky, ve které budu oblázky a voda. Při přelití listy žloutnou. Přímé slunce by mu mohlo listy popálit.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s. Vhodné rostliny do stínu a sucha. Klasiku do stínu představuje břečťan, jenž vyniká svojí nenáročností.


Zkrášlí stěny či stromy a může nahradit i Váš trávník ve stínu. Navíc má neopadavé listy. TIP: O tom, jak správně pečovat o svůj trávník se můžete dočíst zde. Jana Hlaváčová Zajímám se o bylinky a alternativní medicínu.


Potřebuje nevysychavou půdu. Nejlépe se do stínu uplatní tis, dorůstající do výšky až metrů a vytvářející širokou keřovitou korunu. Některé druhy kakostů snášení i hluboký stín.

Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky. Do svrchní zeminy pak již jen vytvoříte důlek a zasadíte rostlinky vyjmuté z obalů, přihrnete je substrátem a mírně přitlačíte zeminu ke stonku. Na závěr už nezbývá, než pravidelně sklízet a zaštipovat, aby Vám bylinky pěkně rostly a košatěly a vy mohli čerstvé bylinky v kuchyni využívat po celý rok. List je šedý nebo šedozelený, dorůstá do výšky až cm. Umisť ujeme jej do polostínu.


Rdesno je vhodné na trvalkové záhony, nízké druhy k pokrytí půdy nebo do skalek. Dorůstá do výšky až 1cm. Kvete od srpna do října růžovými nebo červenými květy. A nejen pro rostliny, ale i pro člověka je stín, hlavně v horkém létě, vyhledávaným místem.


Vytváříte si místa na sezení ve stínu , něco, o čem. Až vám bude do oken pražit slunce, stačí je pootevřít a letní vánek dovnitř vdechne vůni aromatických rostlinek. V místnosti ji stavíme do polostínu, nikdy však ne blízko tepelného zdroje, protože jí vyhovují teploty kolem stupňů C. Nemá také ráda časté přesazování. Sušíme ve stínu do 35°C. Návod na přípravu domácího parfému z levandule najdete zde.


V našem eshopu máte k dispozici dva druhy levandule: levanduli lékařskou a levanduli francouzskou. V žádném případě je před uskladněním neperte ve vodě. Trvalky do venkovských zahra babičkovské trvalky zdobí předzahrádky a dvory. Patří sem řada květin, bylinek, jedlých rostlin, kvetoucích trvalek, trvalky dobře množitelné, rozrůstavé a mrazuvzdorné.


Také trvalky nostalgicky spojené se starými časy našich zahrad. Zahrada, která je ponořena po většinu dne do stínu, nemusí být bez života. Stejně jako její ostatní části, které jsou po celý den zalité sluncem, může hýřit barvami.


Pokud zvolíte správné a dostatečně odolné rostliny, kterým tyto nepříznivé podmínky nevadí, dokážete i jinak nehostinnou plochu proměnit v romantické zákoutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky