úterý 10. prosince 2019

Chodníky v záhrade

Nerovnosti terénu je potrebné prekonať schodíkmi. Obyčajné kamienky dokážu vo vašej záhrade hotové divy. Stačí len vedieť, ako ich použiť tak, aby tento prírodný materiál, ktorý je všade okolo nás dostupný zadarmo. Vynikajúcim riešením je využiť kamienky ako základ pre chodníky do vašej záhrady.


Môžete zvoliť špecifický tvar, usporiadanie, alebo si dokonca vytvoriť vlastné „falošné“ kamienky, ktoré. Ideálnou možnosťou sú tzv.

Zejména v okolí domu nezapomínáme na osvětlení. Ubyde ukopnutých palců a času ztraceného při hledání nejen klíčů. Zakladáme chodníky v záhrade (1.časť) Publikované 17. Prístupový chodník, príjazdovú cestu či záhradný chodníček zakladáme preto, aby sme na svojom pozemku mohli pohodlne chodiť na najnavštevovanejšie miesta.


V záhrade by nemali chýbať! Chodníčky a cestičky či už rovné alebo kľukaté majú estetický, optický ale aj veľmi praktický význam. Cesty, chodníky a pěšiny dodají zahradě osobitý styl.


Máte krásny zelený trávnik na záhrade a nechcete si ho zničiť tým, že po ňom budete chodiť?

Načerpajte inšpiráciu z našej galérie fotiek kamenných. Nášlapné kamene, nášlapy, šlapáky, kamene na chodníčky a cesty do záhrady - všetko z prírodného a umelého kameňa. Počas mokrého počasia môžete.


FOTO: Garden Stone (3x) Některé zahrady jsou místem spíše reprezentativním, platí v nich řád daný architektonickým charakterem moderní stavby a jejího okolí. V takýchto situáciách je vhodné zapustiť chodníky tak, aby kopírovali výšku terénu. Kosačkou tak možno prechádzať terénom bez prácnej údržby okrajových zón.


Ak smeruje chodníček k dielni, skladu záhradnej techniky či ku garáži , voliť treba hladké a celistvé povrchy, ktoré budú vhodné pre manipuláciu s technikou na kolieskach. Vo februári po ukončení mrazov je vhodné obdobie na budovanie, spevňovanie alebo opravu chodníkov v záhrade. A pritom nie je rozdiel. V případě písčitého terénu nejsou zpevněné povrchy nutností a zahrada se bez nich obejde, ale v mnoha případech vnáší chodníky do zahrad jistý řád a formu. Dnešný stavebný trh, ale aj príroda ponúka nespočetne veľa materiálových a konštrukčných možností tvorby záhradných chodníkov.


Zpevněné plochy se na zahradě nacházejí obvykle pod altánem nebo jiným venkovním posezením, v blízkosti krbu a grilu nebo v okolí bazénů. This feature is not available right now. Terasy, chodníky, ihriská, príjazdová cesta, plochy okolo bazéna aj schody v záhrade patria k spevneným plochám, na ktoré si posvieťte už pri projektovaní domu. Na doplnkové chodníky vedúce napríklad ku kvetinovým či vyvýšeným zeleninovým záhonom môže byť ideálny v prípade, že hľadáte prírodnú alternatívu. Len si pozrite na internete tradičné anglické záhrady, tie sa bez štrkových chodníčkov veru.


Ostatné chodníčky vedúce k rôznym miestam v záhrade alebo na rozmedzí trávnika a záhonov môžu byť užšie.

Postačí im šírka okolo pol metra. Tie najpoužívanejšie, napríklad chodníky vstupné či spájajúce okrasnú a úžitkovú záhradu, veďte čo najkratšie. Vďaka nim sa môžeme po pozemku pohodlnejšie pohybovať, pri čom si neničíme trávnik, alebo záhony. CHODNÍKY A SPEVNENÉ PLOCHY. V našich klimatických podmienkach je vylúčené založiť obytnú záhradu bez chodníkov a spevnených plôch.


K častým prvkom v záhrade patrí kameň. Tvorí nielen funkčný, ale aj okrasný trvácni celok. Všetky druhy kameňa pôsobia v záhrade prirodzene - lámaný (štiepaný) andezit, žula, pieskovec, ale aj formátované kamenné dlažby. Odporúčame vám dôkladne zvážiť, aký kameň použijete, aby zapadol do celkového charakteru prostredia.


Dlažba BEST s lakovaným povrchem je krásná i odolná Lakování je nejnovějším trendem v oblasti zušlechťování povrchů betonové dlažby. Kameň v záhrade - šlapák, suché múriky, skalky, solitérne kamene Dnes je jedným z najpopulárnejších trendov v záhradnom dizajne použitie prírodného kameňa a štrku, ktorý dodá eleganciu a charakter Vašej záhrade. Mohou mít třeba jeden okraj rovný a druhý zvlněný, ale zvolit lze i zaoblené tvary chodníků s různou šířkou anebo jednostranně rozšířený chodník.


Pro příjezdovou cestu je nejdůležitější její stabilita při zatížení automobilem. Chodníky a cesty nemusejí být jen pravidelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky