pátek 8. listopadu 2019

Jak zmrazit kopr

Meisterstücke asiatischer Schmiedekunst mit handgeschmiedeten Klingen. Jak uskladnit kopr - recept jak skladovat kopr - kopr v octovém nálevu Pokud máte doma přebytek kopru je několik způsobů jak ho můžete skladovat. Mezi často využívané způsoby patří sušení či mrazení kopru.


Toto je způsob, jak uskladnit kopr , aniž byste ho museli zamrazit v mrazničce. Od té doby, co to vím, dělám to pořád! Tenhle domácí spotřebič využíváme denně. Už dávno nám nestačí jen maličký výparník s teplotou kolem nuly, který měly k dispozici naše babičky.


Umytý, nakrájený kopr natlačíme do sklenice, zalijeme octem, zavážeme celofánem a můžeme používat po celý rok. Stačí jen občas dolít ocet. Jak jsme se již zmínili výše, hlavní výhodou této formy konzervace zeleného koření je lepší zachování barvy a aroma bylinek.


Typickým příkladem je bazalka, která při sušení tmavne až hnědne a její aroma znatelně ztrácí na síle. Takto uskladněný nám vydrží celou zimu. Kopr opereme a nasekáme. Na podporu trávení – nálev nebo tinktura z koprových semen. Vložíme jej do mikrotenového sáčku a uložíme do mražáku.


Nálev na jeden šálek se připraví ze čajových lžiček drcených semen, zalijí se vroucí vodou a nechá se to minut luhovat. Určitě lze držet chvíli kopr tak jak uvádíte. Je to velká pomoc, že jsou nyní tak dobré ledničky, viďte :-) To za mého dětství nebývalo. Vše se muselo zavařovat, sterilovat či nakládat do soli. Jak zamrazit kopr recept recepty, které budete milovat.


Atraktivní vůně čerstvých zelených nezanechá lhostejný žádný labužník. V teplém období je tento výrobek hrdým místem na stole u hostesky. Růst svůj vlastní kopr a zmrazit ho. Je to jednoduchý způsob, jak se vyhnout vysokým cenám čerstvého kopru. Zde je to, co musíte udělat.


Po kliknutí se dozvíte, jak ! Umytou a otrhanou zelenou nať, ať již to byl kopr , petržel, libeček, bazalka nebo i celer, jsem. Již jsme si některé uvedli. Skladovat se dají i usušená semena, v těsně uzavřených nádobách vydrží usušená semena až tři roky.


Jak nejlépe uskladnit čerstvý kopr Nejprve je potřeba vědět, jak určitě ne. Rozhodně vám v takové situaci nepomůže postřik ledovou vodou, zbytečné je také ve snaze mu prodloužit život balit kopr do papíru nebo do utěrky. Jak mám zmrazit čerstvý kopr ? Podobné ingredience zamražuji ve stavu, kdy jsou připravené k okamžitému použití po rozmražení. Letos v zimě, když jsem kopr neměla, koupila jsem si sterilovaný v krámě a byl to takový hnus, že koprovka skončila v záchodové míse. Zamrazila jsem kopr do kelímků a protože mi bylo líto ho zmrazit všechen tak jsem si ho naložila i do octa.


Shromážděte veškerý sušený kopr, který spadl na talíř nebo plaketou. Převeďte jej do vzduchotěsné nádoby a uložte ji spolu se zbývajícími sušenými bylinami a kořením. Houby očistíme a pokrájíme na kusy.


Sušené houby dáme do hrnku a zalijte horkou vodou. Necháme je odstát minut, scedíme je, vodu si necháme do polévky. Máslo zpěníme, přidáme nakrájené šalotky a houby a lehce orestujeme.


Jak zmrazit kopr na zimu v lednici, mnoho vědět, protože tato metoda získala obrovskou popularitu, jakmile toto domácí vybavení je k dispozici pro masový spotřebitel. Faktem je, že když zmrzlý kopr si uchovává všechny své chutě, vůně a také užitečné vlastnosti po dobu 6-měsíců. Výborně se dají zmrazit. Sušený kopr uchováváme v dobře těsnících nádobách. Semena mají ostřejší chuť než listy.


Semeno je primárním zdrojem koprového oleje. Jakmile se květy otevřou, jsou listy této rostliny bez chuti. Proto je potřeba sklidit je ještě před vykvetením. Jakmile listy seříznete, použijte je, dokud jsou ještě čerstvé.


Zkoušela jsem mikrotenové sáčky,plastové. Vidličkou otrhám do misky, dám na tác a dám zmrazit do mrazáku. Druhý den z tácu zmražené kuličky, jen přesypu do misek od Perly, nebo mističky od rajčat.


Plody, které již nejsou pevné, rozmixujeme s cukrem na pyré, vlijeme do vaniček nebo kelímků, uzavřeme a dáme zmrazit. Pokud jsme si nasbírali lesní jahody, nepereme je, jen je očistíme a naplníme je do kelímků a uzavřeme, necukrujeme. Jahody vydrží zmrazené měsíců, lesní jahody měsíců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky