úterý 8. října 2019

Ředkvičky pěstování

Pěstování ředkviček během horkých letních měsíců způsobí, že vykvetou. První várku můžete zasít celé týdny před posledními jarními mrazíky, protože ředkvičky zimu dobře snášejí. Zřejmě se měly dát dřív ven, aby měly více světla, i když byla zima ještě v květnu.


Pro pěstování ředkviček je vhodná kyprá lehčí půda bohatá na dostatek živin. Ovšem tuto péči vyžaduje téměř každá zelenina.

Pokud jim ji poskytneme, budeme se těšit z velkých a křehkých kořenů. S výsevem opravdu neotálejte, protože ředkvičky jsou jarní zeleninou a nemají rády vysoké teploty, to pak věsí listy, jejich bulvy jsou vysušené a popraskané. Pěstování na záhonech vegetační dobu prodlouží o týden až deset dní. Takto vypadají semenáčky po deseti dnech rychlení. Před výsevem je žádoucí provést prokypření a přidat kompost, který půdu zlehčuje a díky vysokému obsahu užitečných mikroorganismů pomáhá k jejímu zahřívání.


Dále potřebují jen propustnou půdu bohatou na živiny, dostatečnou zálivku, avšak nepřelévat, aby se nemnožily plísně. Přihnojování je třeba jen před výsadbou, a to nejlépe domácím kompostem, který zaryjeme do půdy. Jak sklízet ředkvičky Ředkvička se musí sklízet poměrně rychle, protože když ji necháte v zemi příliš dlouho, začne dužnina prorůstat tuhými vlákny, rostlina se připravuje na kvetení.

Pěstování je hračkou, i když… Ředkvičky mají rády slunné stanoviště s dostatkem vláhy. Vyhovuje jim lehká až středně těžká půda s dostatkem živin, na podzim je proto vhodné, abychom na jejich budoucí stanoviště zaryli kompost namíchaný např. Když během růstu ředkvičky zaléváme, pak ale na pár dní omezíme přísun vody a později opět začneme rostliny na záhoně zalévat, během růstu se změní ředkvičky na pálivé. Toto nastane po opětovném přísunu vody, kdy začnou opět růst. Použijeme k tomu odrůdu s krátkou.


C nebo například kyseliny listové. Pod lidovým názvem ředkvička se skrývá kořen ředkve seté. Tvary takového kořene mohou být různé, jedná se o kulovitý tvar, válcovitý nebo i protažený.


Pak je můžeme použít do salátů, pomazánek, i k tepelné úpravě masa nebo jiné zeleniny. Jen je do skleniček musíme dávat až po spaření horkou vodou. Jejich pěstování je snadné a zvládne jej každý začínající pěstitel. Jak mít lahodné ředkvičky stále po ruce. Raná univerzální odrůda ředkvičky pro přirychlování ve foliovnících a celoroční polní pěstování.


Je tmavě červená, kulovitá až ploše kulovitá. Jak získat ty nejlepší ředkvičky Chcete-li získat šťavnaté, pěkně tvarované ředkvičky, vysejte je do vlhké zeminy. Je snadné vypěstovat pěkně velké a křupavé ředkvičky, a my vám poradíme jak na to.


Výsev na jaře i na podzim.

Nedaří se jí na těžkých a chudých písčitých půdách, ale vystačí si s běžnou zahradní zeminou. Hořčičné oleje, které jsou v nich obsaženy, chrání tělo proti škůdcům a působí antibakteriálně a antimykoticky. Ve vytápěných prostorách ji rychle vypěstujeme v zimních měsících od listopadu do ledna, v nevytápěných fóliovnících ji pěstujeme v období únor – duben. Odrůda je raná vhodné pro celoroční pěstování a velmi dobře odolává vybíhání do květu a praskání bulviček.


Rady a typy, výživová hodnota Ředkvičky jsou cenným zdrojem minerálních látek, zejména hořčíku, draslíku vápníku a díky siřičitým silicím má svou typickou pálivou chuť. My se nejprve podíváme na pěstování ředkvičky jako takové a následně samozřejmě poukážeme na ředkvičku jako značkovací plodinu právě pro mrkev. V čem je tedy ředkvička výjimečná, jaké jsou zásady jejího pěstování a jak na t. Okurky a ředkvičky Ačkoliv okurky jsou téměř nevybíravé, co se jejich sousedů týče, vyloženě jim vadí ředkvičky.


Pěstování této zeleniny pospolu by vám přineslo jen slabé plody a nevalnou úrodu. Pro zdravý žlučník a játra. Pokud trpíte poruchami jater a žlučníku, ředkvičky by ve vašem jídelníčku neměly chybět. První zeleninou, již sklízíme ze záhonů, jsou ředkvičky. Poznejte zásady jejich pěstování , odrůdy dostupné na našem trhu a také škůdce a choroby.


Tu si snadno uděláte, když na dno rendlíku dáte trochu vody, ohřejete a vmícháte studené máslo. Nechte rozpustit a přidejte ředkvičky, které v másle na chvilku ohřejete. Stačí opravdu jen chvíli, máslo ani nesmí začít bublat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky