pátek 18. října 2019

Macešky pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Na zahradě se macešky často kombinují s jarními cibulovinami, (narcis, tulipán), jsou vhodné k olemování záhonů, jejich pestrobarevnost dobře vynikne ve skupinové výsadbě. Ručně sbírejte slimáky a hlemýždě, pokud se stanou problémem. Kvalitní sazeničky by měly mít – pravých lístků.


Neměly by tedy být delší dobu vystaveny přímému slunci, hlavně polednímu, které by je mohlo popálit.

Obecně se mělo za to, že přinášejí neštěstí, a tak se vysazovaly na hřbitovy. Plná violka trojbarevná má údajně silně uklidňující účinky. Rozlišujeme asi 4druhů, rostoucích na všech světadílech. Vysévejte doma nebo do skleníku , kde teplota neklesne pod °C. Popis převislé drobnokvěté macešky Převislé drobnokvěté macešky se vysazují před ostatními balkónovými květinami, protože jim nevadí mráz do -10°C.


A možná vás k pěstování macešek přiměje i fakt, že jde o léčivku. Jejími předky jsou planě. Jak pěstovat macešky Jaké podmínky potřebují zahradní odrůdy macešek ke svému pěstování a jak se macešky rozmnožují ve volné přírodě?

Pokud je neumístíme na slunce a mají dostatek vody, kvetou. Pokud se o rostlinku budete správně starat, vydrží vám kvést celé léto. Bez veselých macešek jako by jaro nebylo úplné. Tento pin objevil(a) listopad. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Hojně se vysazují na velké, pravidelné záhony v parcích. Můžete je vysadit na záhon samostatně nebo kombinovat s jinými květinami. Výbornou kombinací je výsadba macešek s jarními cibulovinami, zvláště tulipány.


Protože macešky při klíčení trpí vysokými teplotami, zasypte semínka jen jemně a pravidelně kropte. Po vyklíčení, především při výsevech v pařeništi, výsevy důkladně větrejte, aby nedošlo k nadměrnému vytažení semenáčků. Na záhony sazenice vysazujte na podzim nebo na jaře. Ačkoliv se často vnímají i jako. Semínka klíčí ve stínu, nejlépe ve vlhkém substrátu při teplotách mezi až °C asi mm hluboko.


Semínka smícháme s pískem a při výsevu trochu rozemneme, aby snáze vyklíčily. Pěstební nádoby držíme ideálně ve skleníku, zimní zahradě nebo v místnosti s teplotou kolem °C. Substrát průběžně udržujeme vlhký.

Na jaře vysadíme vzrostlé sazenice do venkovního prostředí v době, kdy už nehrozí mrazy, tedy asi v dubnu. Po vytvoření dvou nejpozději ale čtyř pravých lístků macešky přepichujeme do nádob, ve kterých je budeme nadále pěstovat a rozmisťovat tam, kde mají sloužit k dekoračním účelům. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši zahrádku nebo balkón. Pěstování levandule se vyplatí. Vzhledem k různým barvám správně získaly místo mezi počátky kvetoucích rostlin.


Oni obvykle mají kompaktní zvyk, ačkoli během období květu oni rostou trochu. Podmínky pro pěstování Macešky kvetou velmi dlouho, jestliže mají půdu bohatou na živiny, která udrží vláhu, a jestliže nerostou, nebo nestojí květináč s nimi, na přímém slunci. Přímé slunce snesou, ale pak kvetou kratší dobu. Jak budou Macešky růst, budu Ti posílat co je potřeba udělat. Jedno po druhém, pěkně postupně.


Instrukce ti pošlu vždy, když je budeš potřebovat. Macešky se vysévají podle přirozeného růstového rytmu hned po dozrání semen, to znamená v letních měsících (červen, červenec). Pak vykvetou ještě téhož roku na podzim, takže od září až do konce roku se můžeme těšit z jejich květů – záleží samozřejmě na počasí. Pokud macešky vyséváme později, na přelomu srpna a září, vyvinou se ještě do konce roku rostliny, ale pokvetou až na jaře – mnohdy již koncem února, většinou ale v březnu a dubnu.


Maceška švýcarská se hodí do truhlíku, ale i do zahrady. Květy rostliny jsou žluté-zlaté,s tmavým středem. Pro pěstování doporučujeme slunce či polostín. Tato maceška je dvouletá,velkokvětá. A to je škoda, protože vajgélie je keř velice vděčný: není náročný na pěstování.


Vajgélie se hodí jako solitér, do skupiny dřevin, k zakrytí nehezkého zákoutí nebo jako živý plot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky