čtvrtek 24. října 2019

Meloun sazenice

Sazenice neroubovaných melounů můžeme zasypat zeminou až po děložní lístky. U roubovaných melounů můžeme zasypat pouze podnož. Roub musí vyčnívat nad povrch, aby nezakořenil. Kdybychom viděli, že i přesto roub vytváří kořínky, musíme je odstranit.


Je vhodné použít k pěstování melounů černou netkanou textilii.

Ta nám bude přitahovat sluneční paprsky a bude akumulovat teplo v půdě. Po výsadbě je vhodné rostliny zalít. Nedáte dopustit na zeleninu z vlastní sklizně, ale sazenice pořizujete na trhu nebo v zahradnictví? Zkuste letos udělat změnu.


Nejenže vás to vyjde podstatně levněji, ale zároveň budete mít kvalitní a silné sazeničky. Kvalitní roubované sazenice melounů je už nyní možné objednat ZDE. Rozesílány budou v polovině května.

Přinášíme Vám informace o pěstování melounů, názory pěstitelů na jednotlivé odrůdy, recepty na zpracování a fotografie. Jak jsme přišli na melouny? Před několika lety jsme koupili a vysadili první rosltlinku a byli jsme nadšeni úrodností.


První náš roubovaný meloun vysadila naše. Meloun - jak pěstovat melouny na zahradě - stejně tak jako jiné tropické plodiny, i meloun si můžeme vybrat a zakoupit na pultech supermarketů. Stejně tak jednoduše si ho můžeme vypěstovat ze semínek na vlastní zahrádce. BIO, se svou historií půdy a hnojením.


Když meloun kvete, zalévejte ho méně. Potom co květy vykvetou, zalévejte pokud je sucho přibližně dny. Nicméně nepřelévejte je, protože melouny požadují jen málo vody.


Druhy cukrových melounů se pak od sebe liší tvarem, chutí, barvou i velikostí. Meloun Cantaloupe je dobrým zdrojem vlákniny, snižuje hladinu cholesterolu a obsahuje řadu vitamínů, které mají pozitivní vliv na lidský organismus. Konzumuje se nejčastěji samotný či s dalším ovocem v salátech. Plody jsou kulovité, mírně žebernaté a slabě síťované.


Vyžaduje záhřevné polohy s jižní expozicí a humózní půdu s dostatkem živin.

Zralý meloun se pozná podle několika znaků. Plod začne vonět, kolem stopky praskat a při poklepání zní dunivě jako soudek. Péče o sazenice melounu, stejne jako sazenice a jiných rostlin. Pravda, vodní meloun je třeba zmírnit a nezbytné zajistit, aby voda nedostane do listů a stonků. Aby se zabránilo blackleg půdu v kvetináčích sazenice sypané suchého říčního písku.


Semena melounů vysévají v mesíci dubnu, a po dvaceti peti dnů, sazenice již mohou být vysazeny v otevřeném terénu. Meloun vodní Meloun vodní má velké, hladké plody se sytě zeleným povrchem a růžovou nebo červenou dužinou. Je to u nás nejvíce pěstovaný meloun.


Sazenice melounů se používají pro pěstování melounů. Meloun cukrový mnozí nesprávně označují za ovoce, přitom ve skutečnosti jde o druh plodové zeleniny. Dají se najít v dungeonech v truhlách anebo se dají vyrobit z jednoho melounu. Meloun vodní Crimstar F- Citrullus lanatus - prodej kvalitních semen Meloun vodní Crimstar Fje hybridní odrůda, která má veklé plody, ze kterých se můžeme těšit i při nízkých teplotách. Má zelenou slupku s tmavě zelenými proužky.


Plody dozrávají začátkem září, jejich váha může být - kg. Meloun je poměrně nízkokalorickou potravinou, která je navíc vydatným zdrojem kyseliny listové, jablečné a citronové. Vodní meloun je však značně teplomilný, ve velkém je pěstován v oblastech se subtropickým klimatem.


Na jižním Slovensku se sice také urodí, ale sazenice předpěstovávají v krychličkách z travního drnu. Naše klima choulostivým vodním melounům nepřeje. Zapálení zahrádkáři je sice občas vypěstují, ale jejich úspěch je zaplacen pracným předpěstováním sazenic. Stanoviště pro melouny Meloun vodní a meloun cukrový pěstujeme podobně jako salátové okurky.


Potřebuje dobře propracovanou a propustnou půdu bohatou na humus. Vyhloubíme rýčem jámu, na dno nasteleme bohatě kompostu či uzrálého hnoje, vložíme sazenice a zasypeme zeminou. Nebojíme se vůbec zasypat stonky až po první listy.


Stonky totiž pod zemí rychle zakoření a rostlina bude mít bohatší kořenový systém, lépe bude růst a plodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky