úterý 5. května 2020

Okrasné jehličnany zakrslé

Okrasné jehličnany do zahrady prostě patří. Nejenže dávají vaší zahradě barvu, ale díky mnoha druhům, odrůdám, velikostem a tvarům z nich můžete. Netradiční, pomalu rostoucí jalovec s jasnými krémově žlutými výhony.


Velmi pomalu až zakrsle rostoucí borovice, jejíž koruna je ve tvaru kužele až koule. Jehlice jsou dlouhé až cm. Na půdu nenáročná, snese sucho.

Zakrslý polokulovitý jehličnan svěží zelené barvy, vhodný do skalky nebo do květi. Zakrslé druhy pak ve skalkách a vegetačních nádobách - korytech, mísách, na hrobech, některé z nich jsou velmi vhodné pro pěstování bonsaí. Nabízené konifery jsou urostlé tříleté, případně čtyřleté řízkovance otužilé, zvyklé našemu klimatu.


Zakrslé jehličnany Předností zakrslých jehličnanů je pomalý růst a kompaktní, hustě rostoucí nízká forma. K nejodolnějším zakrslým jehličnanům patří rod borovice ( Pinus ), jalovec ( Juniperus ), modřín (Larix ), jež vyžadují dostatek přímého slunečního světla. Atraktivní druhy Zcela rozdílně vyhlížejících druhů a odrůd okrasných jehličnanů jsou stovky.


Zakrslé druhy jehličnanů jsou u nás velmi známé a oblíbené zejména do skalek, předzahrádek či obecně menších zahrad. Nidiformis je nadmíru elegantní keřík, který tvoří zploštěle polokulovitý tvar s hnízdovitou prohlubeninou uprostřed.

Ve skalkách objevíme často ještě menší zakrslíky smrčků, cypřišků nebo půdokryvných jalovců. V porovnání s jinými dřevinami jsou jehličnany reprezentativnější, proto jsou vybrané druhy a kultivary vhodné do předzahrádek či vstupních prostorů. V naší nabídce najdete jak tradiční lesní jehličnany smrky, jedle, borovice a tak i konifery - okrasné jehličnany pro Vaši zahradu, půdopokryvné i zakrslé druhy tisů, klečí, jalovců i dalších méně zmámých druhů jako jsou cedry, sekvojovce, metasekvoje. Každou partii v zahradě oživí větší či menší jehličnany. Jsou velmi stabilním barevným i tvarovým prvkem, který může být nebo dominantní, nebo.


Zasíláme tři různé druhy k sobě se hodící. Kolekce tří sazenic v květináčích) Na další mimořádnou nabídku zakrslých jehličnanů a čarověníků. Oblíbený, pomalu rostoucí jehličnan kuželovitého tvaru s jemným jehličím. Smrk Nidiformis je pomalu rostoucí půdokryvný jehličnan, který roste spíše do šířky než do výšky. Ptačí hnízdo, protože při růstu.


WB (WB je mezinárodní označení pro čarověník) jsou zakrslé dřeviny, které se od mateřského stromu liší tvarem, barvou i vzrůstem. Ani na malé zahrádce se nemusíte vzdát oblíbeného ptačího zobu, jehož černé bobule, pro nás jedovaté, přitahují ptáky z celého. Díky vhodně zvoleným variantám tak zvládnete ze své zahrady vykouzlit útulné místo, které dokazuje, že zahrada nemusí být prostě jen zelená…. Je vhodné je vysazovat do skupin, bez ohledu na to, zda jsou to jehličnany vysoké, nízké či zakrslé, protože tak ještě více vynikne jejich krása.


PREMIUM – OKRASNÉ DŘEVINY je hnojivo na thuje, jehličnany a okrasné dřevinyse zvýšeným obsahem hořčíku čímž dochází zabraňování žloutnutí listů a. Velké jehličnany pěstujeme jako naši specialitu. Od většiny rodů vždy několik druhů a kultivarů. Zahradnictví pěstuje a nabízí sortiment skalniček, trvalek a trav.

Doplňkově nabízí zakrslé dřeviny , bylinky, okrasné kameny. Prinášame Vám na predaj okrasné dreviny v širokom sortimente veľkostí, druhov a rozmanitých farieb za najlepšie ceny. Plazivé nebo zakrslé jehličnany Velice často se v okrasných zahradách můžeme setkávat s plazivým typem smrků. Jejich výhodou je, že nevrhají stín, protože nevyrostou do velké výšky, zároveň nevhodně nezakrývají ostatní krásy okrasné zahrady. Zakrslé , nebo miniaturní dřeviny jsou velmi oblíbené pro jejich tvary a malou vzrůstnost.


Lze je pěstovat v květináčích i truhlících na terasách. Jalovce jsou druhově variabilní. Je známo více než druhů. Odlišují se nejen vzrůstem, ale i barvou a použitím v zahradě.


Nebo jen potřebujete větší počet? Neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi poradíme. Jak se pomalu upouští od zakládání zeleninových záhonů, objevují se zahrádky okrasné , i když jsou třeba opravdu malé.


Zakrslé dřeviny většinou rostou velmi pomalu a nemusíte u nich provádět žádné další zásahy. Video Pokud však z nějakého důvodu již pěstované jehličnany potřebujete zkrátit, přichází ideální čas pro tento zásah.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky