čtvrtek 21. května 2020

Hubení slimáků hlístice

A pokud nezakročíte, na jaře se stovky slimáků vylíhnou znovu. Nejúčinnější ochranou proti slimákům na zahradě tak zůstávají profesionální jedy a pasti na hubení slimáků. Parazitické hlístice působí nejlépe na menší a mladé slimáky a plzáky.


Při použití proti dospělým slimákům, je účinek hlístic malý. Přípravek není vhodné aplikovat na¨těžkých, zamokřených a zmrzlých půdách.

Slimáci - aktuální téma. Na co raději zapomenout? Larvy hlístic jsou velké mm, v půdě se aktivně pohybují a čichem vyhledávají larvy lalokonosců. Do nich se dostávají trávicím či dýchacím ústrojím.


V uhynulých tělech se hlístice dále množí. Napadené larvy lalokonosců do hodin hynou. Vybíráme z obsahu: Hubení plevele domácími prostředky Plevel v zámkové dlažbě je možné zničit několika způsoby, a to i ekologicky.

V dubnu když už jsou slimáci aktivní, ale hlístice se ještě nedají použít doporučujeme použivat přípravek na hubení slimáků Ferramol. Ferramol je ekologický přípravek, který hubí jen slimáky a plzáky a je nečkodný pro domácí zvířata, ježky, včely a jiné užitečné živočichy. Hlístice nelze kombinovat s chemickou ochranou, s pivem však ano Jedinou nevýhodou tohoto chytrého způsobu hubení slimáků je vyšší cena přípravku. Zakoupit lze balení, které ošetří mplochy a obsahuje miliónů hlístic, nebo balení určené pro 1mplochy, ve kterém je ukryto miliónů hlístic.


Další možnosti hubení slimáků Vcelku zajímavou metodou hubení slimáků jsou hlístice. Jde o mikroorganismy, které dokážou na slimácích velmi dobře parazitovat a tím je likvidují. Hubení pomocí hlístice Mnozí zahrádkáři se dnes již zajímají o možnost biologické ochrany.


Hlístice Říká se, že když se chcete zbavit parazita, pomůže Vám zase jen jiný parazit. To je i případ slimáků, pro něž je parazitem hlístice, které jsou z čeledi phasmarhabditi dae a jsou schopné aktivně vyhledávat slimáky v půdě a pomocí tělních otvorů (většinou dýchacími) proniknou do těla slimáka a zahubí je zevnitř. Phasmarhabditis hermaphrodita. Hlístice aktivně vyhledávají tělo slimáka, v kterém se spolu s bakterií, s kterou žije v symbióze usídlí, což vede k uhynutí plže. Nevýhodou parazitických hlístic je, že neúčinkují na větší jedince.


Možnosti biologického hubení slimáků Biologické přípravky zaujímají v České republice v ochraně rostlin, zvláště zelenin, významné místo. Ucelené systémy biologické ochrany rychlené zeleniny jsou dlouhodobě zemědělskou praxí p1ně využívány. Prášek obsahující mikroskopické hlístice se ředí ve vodě a zalévá do půdy v době výskytu slimáků.


Hlístice napadají slimáky, kteří během – dnů přestávají žrát a následně hynou.

Působí dlouhodobě – více než týdnů. Hlístice kupujte vždy čerstvé a aplikujte je ihned po obdržení. Při nákupu v kamenné prodejně se ujistěte, že prodejce měl hlístice umístěny v chladničce. Ideální teplota pro krátkodobé skladování je 5°C, dlouhodobé skladování nedoporučujeme. Po otevření spotřebujte celé balení.


Hlístice působí v porovnání s chemickými prostředky pro hubení slimáků. Tento přípravek obsahuje přírodní atraktanty, konkrétně. Přehled přípravků a granulí na hubení slimáků na zahradě. Po aplikaci přípravku Nemaslug pronikají parazitické hlístice spolu se symbiotickou bakterií (Moraxela osloensis), kterou v sobě mají, do slimáků a plzáků.


Po té začínají hlístice vyhledávat dalšího hostitele. Současná bioochrana již nabízí prostředky na přírodní bázi, které skutečně zasáhnou, nyní v sezoně ještě bude zajisté aktuální např. Přípravek je určen pro použití na orné půdě, v zelenině, okrasných rostlinách a zahradách, ve sklenících i na otevřených plochách. Konec invaze slimáků – parazitické hlístice nastupují.


V loňském roce nás zaujala likvidace slimáků v sousedních státech pomocí jejich přirozených nepřátel. Uvnitř těla hostitele se hlístice dále rozmnožují a jakmile se tělo začne rozkládat, vydávají se hledat další slimáky. V případě použití přípravku na plzáka španělského a větší druhy plzáků a slimáků hlístice účinkují pouze na malé a mladé plzáky a slimáky. Na vyvinuté dospělé jedince účinkují málo nebo vůbec. Hlístice jsem měla také, výsledek nula (jako ostatní bio-likvidátoři, kteří navzdory ujištění Biocontu skutečně potřebují podstatně vyšší vzdušnou vlhkost než , což je v paneláku nereálné, zatímco nízká vzdušná vlhkost je ideální právě pro ty škůdce-svilušky, třásněnky, molice…).


Hlístice proti slimákům patří mezi živé organismy, na to nezapomínejte, a nevhodné podmínky prostě nepřežijí. Nejistý výsledek Hlístice na slimáky fungují pouze při splnění několika nevyzpytatelných podmínek. Vyzkoušejte, co konkrétně bude na vaší zahradě nejlépe fungovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky