pátek 29. května 2020

Choroby broskví

Plody jsou plstnatě chlupaté broskve nebo holé nektarinky. Autor: Archiv ireceptar. Stejně jako většinu pěstovaných rostlin i broskvoně napadají mšice: mšice broskvoňová (Myzus persicae), mšice hnízdotvorná (Appelia Schwarzi), a mšice švestková (Hyalopterus pruni). Hlavními přenašeči viru jsou různé druhy mšic škodících na peckovin. Chuť doma vypěstovaných broskví se s chemicky ošetřenými plody z obchodu nedá srovnávat.


Když chcete sklízet velkou úrodu, nesmíte dopustit, aby vaši broskvoň zničily choroby.

Choroby z broskví : mšice. Stromy poškozují listy a výhonky, které se později natočí a vyschnou. Nejznámější choroby broskvoní a jejich následnou ochranu naleznete zde. Kadeřavost broskvoně - Taphrina deformans Na mladých listech broskvoní vznikají zpočátku mírně vypouklé žlutozelené, později červené skvrny nebo puchýře. Kadeřavost broskví se VŽDY objeví po slabé zimě, kdy tolik nemrzne a nejsou zničeny patogeny plísní a jiných chorob.


Proto je vhodné VŽDY dělat postřik těsně před květem! Moje zkušenost zní, že ideální je do litru vody dám lžíci BORAXU a tím to postříkám. Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví.


Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich ovocných stromů a vy nevíte, jak zakročit?

Trápí-li vás některý z problémů spojený s chorobami broskvoní a meruněk, přinášíme vám jejich možná řešení. I když proti této chorobě není vypracována speciální ochrana. K omezení výskytu choroby většinou postačuje fungicidní ošetření proti ostatním chorobám. Příčinou choroby broskvoní je houba puchýřnatka broskvoňová (Taphrina deformans).


Tito škůdci jsou známými jako problémnejen pro broskve. Pokud se už jednou na stromech objevila, přezimuje v jejich vyšších patrech na šupinách pupenů. Po jarním narašení se puchýřnatka dostává s pomocí dešťových kapek do šupin pupenů. Co postihlo naše broskvoně , které mají poškozené plody?


Kdy stromy stříkat a přihnojovat? I příčinou druhé časté choroby broskvoní je houba, tentokrát Podosphaera pannosa. Padlí je docela snadno identifikovatelné, protože se na listech objevují. Ale jim to nijak nevadí, snad mají menší úrodu. Prodej potřeb a vybavení pro dům, hobby a zahradu V nabídce zahradní technika, nářadí, grily, krby, jezírka, filtrace, čerpadla i skleníky včetně příslušenství.


V tomto článku se seznámíme s nejzávažnějšími chorobami a škůdci peckovin (slivoně, švestky, broskvoně, meruňky, třešně, višně) a zároveň s jejich ochranou jak mechanickou, tak hlavně chemickou – vybrané přípravky na jejich likvidaci. To je fakt, z ktorého treba vychádzať. Asi dobre viete, že broskyňové stromy v našich podmienkach nevydržia tak dlho ako jadroviny.


Tato choroba broskví má velmi jasnou symptomatologii. Pokud se zahradník pravidelně stará o broskve a nektarinky, není těžké nalézt známky poškození stromů.

Je velmi důležité okamžitě po diagnóze zahájit léčbu vaší zahrady, protože mnoho kamenných infekcí se může snadno přenést na zdravé exempláře. Rozšiřte škůdce choroby - východní můra a pupenka. Hlavním původcem tohoto onemocnění je houba Moniliacinerea Bonor která je ve fázi záškrtu.


Zimní období houby zkušenosti v postižených větvích, a aktivně se vyvíjí na jaře, ničí celé větve. Broskve vyrostlé daleko od svých domovských zemí s teplým klimatem jsou náchylné k různým chorobám. Existují dva způsoby léčby broskvové moniliázy.


Zpráva o nejčastějších chorobách stromu ao ochranných opatřeních. Také nechcete svou úrodu broskví , rybízu nebo třeba třešní přenechat mšicím, potažmo mravencům, kteří je na jejich nové pastviny ochotně dopraví a následně je dobře Kočičí tvář a další obtíže, které. Proti strupovitosti je nejdůležitější prevence, protože jakmile choroba strom zasáhne, dokáže i přezimovat – v napadeném pletivu. V menším rozsahu napadá i třešně.


Ahoj pěstitelé, dnes jsem si všimla, že naší meruňce zasychají konce větviček. Největším nepřítelem jak broskví , tak i meruněk jsou pozdní jarní mrazy. Míza v nich začíná velice brzy stoupati a zmrne-li, trhají se mízou přeplněné buňky, čímž podnícen bývá klejotok, který část po části ničí strom. I jiná choroba bývá náhlými změnami podnícena: kadeřávka listová, jejíž původcem je houba.


Doporučujeme stříkati stromky. Vhodná teplota je kolem 12ºC, přičemž stačí pouze hodin vlhkého prostředí, a infekce je na světě. Dalším faktorem pro vznik choroby může být i nevhodná doba řezu, nedostatek vláhy nebo špatné podmínky pro pěstování daného druhu ovocného stromu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky