čtvrtek 18. června 2020

Pestovani orchidei v byte

V tomto článku sa teda budeme sústrediť najmä na pestovanie orchidey – Phalaenopsis a starostlivosť o túto, najbežnejšiu odrodu, spomenieme však aj zopár. Vyžaduje celoročně pokojovou teplotu, ideálně mezi – °C. Teplota by neměla klesnout ani v zimním období pod °C.


Pokud si kupujete rostlinu v zimě, nechte si ji důkladně zabalit, aby ji nízké teploty nepoškodily. Okouzlily vás v botanické zahradě orchideje tak, že jste zatoužili mít podobnou nádheru doma?

Nemusí to být nesplněný sen. V bytových podmínkách dobře. Novou rostlinu nechte vždy nejméně měsíc v karanténě, aby náhodou neohrozila ty, které už máte doma. Může být napadena, i když to na ní není zatím.


Splniť tieto podmienky v byte je dosť nereálne, preto sa odporúča pestovať ich v zimných záhradách alebo skleníkoch. Adriana: Dobrý deň prajem, chcela by som sa opýtať čo s príliš dlhými koreňmi. V běžném vytápěném bytě, kde se pohybuje pod , orchideji určitě prospěje každodenní rosení.

Když však několik dní vynecháte, nic se nestane – v té době postačí třeba miska s vodou umístěná těsně u orchideje. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, grafov akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj v inom jazyku bez písomného súhlasu vydavateľa je zakázané. Monitoring tlače poskytuje so súhlasom vydavateľa firma Newton IT.


V pokojových podmínkách pěstujeme druhy tropické, které byly různě nakříženy, aby vynikaly silnými, velkými listy a bohatým květenstvím. Mezi nejznámější rody zahrnujeme rody Cattleya (katlej), Cymbidium (člunatec), Dendrobium (stromobytec), Miltonia, Oncidium a Paphiopedilum (střevíčníkovec). Příspěvek se zobrazí ihned pouze pokud jste přihlášeni.


V opačném případě příspěvek podléhá autorizaci ze strany provozovatele eshopu. Dnes můžeme mít snadno orchidej nejen řezanou, ale také v květináči. Stejně jak dlouho vydrží květ ve váze, vydrží i hrnková bohatě a dlouho kvést. V létě teploty okolního prostředí nijak neomezujeme.


V nočních hodinách je důležité srazit teplotu o 4°C, což zajistíte větráním. Léto je na tom stejně, orchideje snesou i vyšší teploty, jelikož je den delší, v noci jim poskytněte větranou místnost. V extrémně horkých dnech můžeme orchideje zalévat i každý den. Takové počasí je u nás ale spíše výjimečně.


Myslete na to, že rostlina musí vždy proschnout. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Orchideje, Orchidee rodu phalaenosis - pěstování v panelákovém bytě. Pěstuji všechny orchideje a Phalenopsis zvlášťa v bytě v paneláku volně. V minulosti zberatelia a lovci za objavenie nových druhov orchideí dokonca prichádzali o život.


Dnes je zbieranie orchideí veľkým koníčkom a zaujímavou zábavou. Pripravili sme pre vás tipy a rady, ako sa postarať o obľúbenú orchidea Phalaenopsis. Phalaenospsis, Vanda, Dendrobium a další orchideje jsou druhy epifytické.


V přírodě rostou na větvích stromů a živiny spolu s vlhkostí přijímají. Zdedila som zopar orchidei a medzi nimi aj tento druh. Uspesne mi zakvitla, no neviem o aky druh ide. A tiez nieco blizsie o zakladnych pravidlach pestovania tohto druhu. Phalaenopsis pěstování v zimním období - U rodu Phalaenopsis se po odkvětu květní stvol nestříhá, dost často se stane, že rozvete znovu z téhož stvolu.


To na kořenech Phalaenopsis (pokud to není mokvavá hnědá břečka) je dřevnatění kořenů,. Pěstování Phalaenopsis, pěstování orchidejí. Nevíte někdo, kde lze sehnat speciální nádoby na orchidee, které moje známá zahlédla kdesi v televizi. Ak si však zaobstaráte orchideu druhu Vanda alebo Phalaenopsis, určite tým nič nepokazíte, pretože im vôbec nevadí, že po celý rok budú žiť v byte. Do úvahy by ešte prichádzal aj rod Dendrobium, ale ani zďaleka na pestovanie v byte nie sú vhodní všetci zástupcovia tejto triedy, ale iba niektorí.


Vetsinou jsou v obchodech ruzne hybridy phalaenopsisu, nejsou nijak narocne na pestovani , na okne jim postaci stat pouze v misce, nikoliv v okrasnych kvetinacich, protoze tim je zabraneno nepristupnosti slunecniho svitu na korenovy bal a nedojde ani k jeho dostatecnemu proschnuti, cimz muze dojit k preliti a naslednemu uhnivani kytky. Som v pestovani orchidei uplny novacik. Mam jednu a mam ju len prvy den ,a velmi sa znej tesim.


Preto by som bola velmi vdacna za kazdu dobru radu. V posledných rokoch si orchidey získavajú stále viac priaznivcov - pestovateľov. Ich povesť ako veľmi ťažko pěstovatelných rastlín zaniká a stále viac milovníkov exotickej flóry spoznáva, že sú druhy, ktoré možno s úspechom pestovať v byte. Všetkým Vám, ktorým tieto rastliny učarovali, sú tieto stránky venované.


Vedel by mu niekto povedat, preco v yimnom obdobi, ked rastlina kvitne, mi odhnivaju stare hluzy? Snazim sa orchideu nepolievat vela, viac ju rosim na listy. Pred rokom som ju presadzala a nerada by som ju presadzala znovu, hoci sa bojim, aby problem nebol v korienkoch, ktore aj tak vyzeraju zdravo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky