pondělí 15. června 2020

Chov sovy doma

V českých voliérách nejsou sovy zrovna hojně zastoupeny. Určitě je nezbytné koupit sovu s patřičnými doklady. Legální sova je označena pevným kroužkem, má vystavený papír o vzetí do evidence a případně doklady CITES.


Při koupi nové sovy zajdete se zmíněnými doklady na příslušný krajský úřa odbor životního prostředí, kde sovu registrují. Takže jsme nakonec objeli i jiné chovatele a nakoupili i sovy , které jsme neplánovali, neboť připravené a neutracené peníze by nám stejně doma zabavily manželky.

Na chov nejsou sovy pálené příliš náročné, k hnízdění potřebují temný kout či budku, kterou si vystele vlastními vývržky. Sova pálená – chov Pokud jste se rozhodli pro chov sovy pálené, myslete na to, že se jí musíte patřičně věnovat a také na to, že je sovy vhodné chovat v páru. Kromě voliér a ubikací pro sovy potřebujeme ještě místo na chov či aspoň přechovávání jejich potravy – nádrže na drobné hlodavce a mrazící box na mražené biologické krmení. Doporučuji kombinaci obou. V dnešní době není až zas.


V minulosti byly sovy chápány různě. Názory se měnily národ od.

Tedy vlastně kterýkoli obratlovec (všichni dravci a sovy , čápi, řada savců). Vzhledem k tomu, že v souladu s ustanovením § 1občanského zákoníku, je ten kdo najde opuštěnou věc (tedy i opuštěné zvíře), povinen odevzdat ji příslušné obci. Je jasné, že ne každý sokolník nebo chovatel bude se vším souhlasit, ale ať už se jedná o chov holubů, králíků, nebo jakýchkoliv jiných zvířat, vždy se najde velké množství rozdílných názorů, které – ať člověk chce, nebo ne – více či méně fungují. Mame doma Kakarika od nedele. Chodi z klece na prst a na zavolani Pepi pod.


Zobe krasne z ruky a zobackem nas pekne jemne ozobova ). Staci kdyz na nej promluvime a pribehne nebo prilitne. Je to za tech par dnu peknej mazel. A kazdy den nas prekvapuje.


Ve velmi rané křesťanské mytologii byla ale sova symbolem ďábla. V Japonsku platí sova za špatné znamení a symbol smrti. Sovy jsou symbolem moudrosti.


Nyní jsou sovy populární i díky spojení s kouzelníky a čaroději. Jejich chov rozhodně není nic snadného. Pro chov andulek venku jsou ideální kombinované voliéry, které se skládají z místnosti s volným přístupem do venkovní části.


Pokud se rozhodnete pro voliéru bez chovného domku, je důležité, aby byla minimálně ze dvou stran chráněna pevnou stěnou , aby byla z akrytá střechou a aby byla zajištěna závětřím.

Divoké zvíře, i když je chováno od mláděte v lidských rukou, si stále během svého života udržuje své přirozené (divoké) prvky chování, což může v domácím chovu činit nemalé problémy. Současné přecivilizované životní prostředí jen zřídka poskytuje možnost pozorovat dravce v přírodě. Je tu něco o sovách, ale také něco o mně. Udělal jsem si nádrž na chov ryb a pěstování rostlin.


Chov dravců Aktualizováno 14. Protože ale trávy bylo pořád dost a rodině se přestaly líbit stále se opakující drůbeží hody, rozhodla jsem se pro chov králíků. Efektivita bude závisieť aj od toho, ako sa ti podarí zužitkovať krmivo za daný čas. Mláďatá sovy sú schopné lietať po až dňoch, ale v okolí hniezda sa zdržujú ešte celý rok, i keď sa občas zatúlajú aj desiatky kilometrov ďaleko.


Autor: Archiv ireceptar. Slepice na balkón nepatří. Chovám je dvanáct let a stále se učím. Neohrnuji nos nad finálními produkty velkolíhní.


Pro mnoho chovatelů jsou dobrou volbou k obnově hejna a zcela určitě jsou jednou z nejlepších voleb pro začátečníky. Dnes rozoberieme prvú možnosť - chov na malom priestore s využitím hotových kŕmnych zmesí. Priestor a technika Ak si už niekedy počul od kamaráta skazky o kuratách, ktoré sa z Poľska previezli do Holandska, kde ich osobne balil do obalov s nápisom „Kurča zo Slovenska”, možno uvažuješ, či sa takémuto potravinovému nomádovi nevyhnúť a nedochovať si kuracie prsia doma. Uz zacali znasat vajicka.


Mam ich skrizene s masovym typom prepeliciek, narastu vacssie a maju aj vacssie vajicka. Cena za kus je eura. Pro nenáročnou péči se tento. Než se rozhodneme pro pořízení agapornisů, je dobré si rozmyslet, jaké máme možnosti a čeho chceme v chovu dosáhnout. Výstavní kočka, kočka na chov , nebo domácí mazlíček?


Budoucí majitel by měl vědět, jestli chce mít kočku jako domácího mazlíčka, nebo kočku, se kterou se bude chtít účastnit různých výstav a případně mít vlastní chov. Napríklad chov indického bežca (druhu kačice) je veľmi výhodný, lebo v záhrade vyzbiera množstvo škodlivej chrobače, ale hlavne slimákov – ulitníkov i slizniakov. S využitím vhodného odpadu z domácnosti i záhrady môže teda byť náš.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky