pondělí 7. září 2020

Přípravky na odstranění vší

V minulosti byl používán v odvšivovacích přípravcích karbaryl, který je ale už několik let, kvůli škodlivým účinkům na. Ačkoliv mimo vlasy veš dětská nepřežije ani den, ve vlasech odolává i častému mytí a česání. Na rozdíl od vši šatní nemá veš dětská co dělat s hygienickými návyky. Ani denní mytí vlasů běžným šamponem nepomůže. Odolný parazit je totiž přežije, stejně jako každodenní česání obyčejným hřebenem.


Na tyto přípravky si vši vytvářejí rezistenci, proto výrobci neustále vyvíjejí nové.

Velmi často přípravky nezabíjí hnidy, některé mají vyšší toxicitu a mohou narušit strukturu vlasů. Většinu antiparazitárních prostředků nelze použít v těhotenství a období kojení! Na středně dlouhé vlasy doporučuji použít dvojnásobnou dávku a na dlouhé vlasy: cl (panáky) slunečnicového oleje, cl (panáky) Francovky a pár kapek Tea Tree oleje. Zábal je nutné kvůli úplnému odstranění vší po sedmi dnech opakovat.


Vši se postupně stávají odolnými vůči chemickým látkám, které je měly spolehlivě usmrtit. Příčinou je časté používání těchto přípravků a organismus vší se jim stačil postupně přizpůsobit. Podle našich babiček není nutné si dávat na hlavu chemii. Přečtěte si babské rady, jak se zbavit zákeřných vší.


Ty se už v minulosti objevovaly ve chvíli, kdy si vši zvykly na používaný přípravek a staly se vůči němu odolnými.

Nyní ale původ epidemie leží jinde. Argentiny Nit Free Terminator z Bezvší. Ke vším nebo hnidám, i přes vzornou hygienu, děti často přijdou ve škole nebo na dětských hřištích. Pravdou je, že přesto, že speciální přípravky zakoupené v lékárně mají pozitivní účinky na zbavení se vší , účinnost některých z nich v porovnání s minulostí klesá, a to díky rezistentnosti vší vůči insekticidům.


Kombinovat je s babské radami proto může přinést požadované výsledky. Přípravky proti vším #128138; a. Tyto přípravky nejsou vhodné pro těhotné nebo kojící ženy, protože se vstřebávají do kůže. Působí mechanicky – vši se udusí, hnidy se naruší a jdou lépe sundat z vlasů. V poslední době se jeví jako vhodnější druhé jmenované přípravky , neboť není možné, aby na ně byly vši rezistentní, a jejich používáním se rezistence nezvyšuje.


Nepůsobí škodlivě na pokožku hlavy a na vlasy. Ale když vezmeme v úvahu toxicitu těchto látek a větší citlivost dětí na toxické chemikálie, je na místě se ptát, zda je vhodné jejich - i třeba jen občasné - použití k odstranění vší. V nouzi můžete na likvidaci vší použít i olej (stolní, kokosový, olivový atp.), ale spíš jen u kratších vlasů, protože hustý hřeben všiváček pak o něco hůř klouže a odstranění vší a hnid může zbytečně tahat. Nebo i vlasy vyčesat jen namokro bez ničeho, suché spíš ne, elektrizují, tahá to a veš může vypadnout – snadno ji přehlédnete. Asi nejpoužívanějším přípravkem je jednoduše šampon na vši.


Běžné šampóny ani pouhé vyčesávání na vši nepomohou. Rozšířené jsou přípravky na bázi insekticidů, které vši otráví. Nevýhodou těchto přípravků je, že si na ně vši dokážou zvyknout a tak tyto přípravky nemusí působit úplně ideálně.


Co na vši, šampony a přípravky proti vším Nejčastější výskyt vší je zejména na dětských táborech.

Důvodem výskytu je zvýšená koncentrace dětí na jednom místě a ne tak důsledná hygiena. Vsaďte na účinné přípravky proti vším, které uleví od nepříjemného svědění pokožky hlavy tím, že spolehlivě odpudí a vyhubí dětské vši a pomohou odstranit hnidy. Vši mají proměnu nedokonalou, samice snášejí vajíčka hruškovitého tvaru, která se nazývají hnidy.


Hnidy vši lepí na srst svých hostitelů. Většina vší má relativně rychlý vývoj a zhruba po týdnu se z vajíček stanou larvy, které mají tři instary (svléknutí), potom se z nich stávají dospělci. Celé larvální stadium trvá zpravidla od dvou do tří týdnů. Po odstranění vší, je vhodné alespoň jedenkrát do týdne, po umytí vlasů a před odchodem do školy, nastříkat do vlasů repelent proti vším. Obecně je vhodné pravidelně při česání prohlížet dítěti hlavu každý den, pokud se v zařízení, které navštěvuje, nákaza objevila.


Okamžitě po umytí hlavy se celá hlava důkladně natře octem, nechá se chvíli působit. Pak se vezme hřeben, který se notně máčí v octu, tímto hřebenem se vyčesávají hnidy, až na hlavě žádná nezůstane. Protože vši jsou velmi nepříjemný problém a jejich odstranění pomocí komerčně dostupných šamponů není levná záležitost, doufáme že tento levný a účinný způsob vám pomůže zbavit se vší levně, rychle a efektivně. Jedná se o šampony, spreje, roztoky obsahující převážně přírodní a silikonové oleje, které vši obalí, udusí a naruší „lepidlo“, kterým jsou hnidy k vlasům připevněné, čímž usnadní jejich vyčesání - klasický hřeben nestačí, doporučuji.


Odstranění vší Paranit nabízí řadu ošetřujících přípravků, které zahubí 1 vší a hnid – proto si můžete vybrat nejlépe řešení pro vás a vaši rodinu. Pokud se chcete vší účinně zbavit, musíte použít přípravků opravdu hodně a není nijak přehnané, že odvšivení čtyřčlenné rodiny se může hravě vyhoupnout nad tisícovku vydanou za preparáty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky