pondělí 7. září 2020

Okrasné obruby záhonů

Okrasné obruby záhonů zdobí vaši zahradu Prorůstání trávníku do záhonů nejlépe vyřeší lem z nerezového plechu zapuštěný do země. Ne vždy nám jde ale jen o účel. Rostliny pro okraje záhonů by se měly spokojit jen se základní péčí, měly by růst kompaktně a nevytvářet nevzhledné mezery.


Důležité také je, aby se agresivně nerozšiřovaly podzemními výběžky ani semeny. Pokud se nechcete k záhonům při péči o jednotlivé okrasné a užitkové rostliny shýbat, vyplatí se vsadit na vyvýšené záhony. Nevadí, velmi rádi vám podáme pomocnou ruku a ukážeme veškeré aspekty týkající se tohoto typu záhonů.

Vhodné jsou: aksamitník neboli afrikán, lobelka, nestařec, kosmatec, gazánie, tařice, iberka neboli štěničník. Vhodné jsou i nízké odrůdy letních hvězdic, krásnooček, letních plamenek a sporýšů. Na problém s nerovností terénu využijte svahové, které najdou své využití nejen tam, kde je možné riziko sesuvu svahu, ale také jsou používány pro dekorativní úpravu zahrad či jako okrasné zídky a dělicí okrasné stěny v zahradní a parkové architektuře. Vymodelujte si svoje okolí k vaší plné spokojenosti!


Plůtky, palisády, obrubníky, lemy, obruby Zde nabízíme zahradní plůtky, palisády a okrasné obrubníky, v případě, že potřebujete upravit záhonek, popř. Okrasné betonové obrubníky ve více než variantách vč. Nakupte ihned nebo poptejte u stavebnin v okolí a získejte betonové obrubníky za nejlepší cenu!


Betonové výrobky již dávno nejsou šedou nudou bez vkusu a nápadu. Plastové obruby Plast není v zahradě příliš oblíbený, protože působí uměle.

Co se však týče obrub, je rychlým a snadným pomocníkem při oddělení záhonů. Můžeme se rozhodnout pro levnější variantu nebo zvolit kvalitu, avšak vyšší cenu. Některé druhy jsou ideální dřevinou pro živé ploty, podsadby pod vysoké stromy, zahuštěné výsadby ve svazích, a nižší druhy se hodí i do skalek a na obruby záhonů. Jejich nesporně hlavní výhodou je jednoduchá manipulace, možnost dosažení oblých a přirozených tvarů.


Jsou odolné vůči UV záření. Díky nižší hmotnosti se obruby bez větší fyzické námahy dají instalovat do terénu. ZAHRADNÍ A STAVEBNÍ OBRUBY CENÍK pro info klikněte na obrázek nebo titulek jednotlivých produktů BORD. Obrubník vytvořen za účelem oddělit různé.


Okrasné záhony Okrasné záhony , skalky a vyvýšené záhony květin , ale i nejrůznější drobné vodní plochy, či potůčky mohou vytvořit efektní a poutavou dominantu zahrady. Okrasné trávy – Kostřavy Kostřava je suchomilná trsnatá a stále zelená vytrvalá tráva s velmi úzkými, modrostříbrnými listy. V květnu rozkvetou do fialova zbarvenými latami, které později zezlátnou.


Doplňují dřeviny, trvalky, mají užití jako obruby záhonů , vyjímají se u jezírek, v korytech i doma ve vázách. Pennisetum alopecuroides Jemná textura okrasných travin je v zahradnických úpravách nepostradatelná. Velkou výhodou pořízení hotových záhonů z dřevěné kulatiny nebo masivního plechu je zejména úspora času oproti domácí výrobě záhonu.


U hotového záhonu nemusíte nic měřit nebo natírat ochrannými nátěry, jednoduše si zvolíte rozměr a hotový záhon postavíte z přesně naměřených dílů na vybrané místo. Při rozhodování, kterou obrubu zvolíme pro okraje záhonů, se nemůžeme řídit jen tím, co se nám líbí, ale musíme respektovat ráz celé zahrady. Obrubu záhonu potřebujeme všude tam, kde potřebujeme oddělit záhon od jiné části zahrady – od trávníku, od okrasné nebo užitné plochy.


Okrasné záhony musíme oddělit, abychom mohli v klidu posekat trávník a nebrat přitom mulčovací kůru nebo okrasný štěrk.

Pokud budujeme zahradu, je dobré uvažovat o jejím rozdělení a oddělení od travnaté plochy. Okrasné trvalky a dřeviny vhodné pro okraje záhonů Na zaplnění mezer mezi trvalkami (než se rozrostou), můžete využít letničky. Nejlépe takové, které se množí samovýsevem, ale nejsou tak mohutné, aby trvalky utlačovaly – naopak s jejich rozvojem samy pomalu ustoupí. Plastové zahradní obrubníky slouží jako nepostradatelné doplňky k domu, zahradě i chatě.


Používají se k ohraničení záhonů , trávníků, dlažeb i. BJPlast plastový obrubník, zahradní plastové obrubníky do zahrádky, plastové obruby záhonů , zahradní obruba, zahradní palisády, zahradní plastový obrubník, obrubníky záhonů z umělé hmoty, zahradní pal. Pevné obruby zabrání prorůstání trávy do cesty či záhonu, a naopak vitálních a houževnatých trvalek do trávníku, také omezí roznášení půdy ze záhonů na přilehlé cesty. Současně zjednoduší sekání trávy v místech, kde trávník dosahuje až ke zdi (například domu). Když kolem zdi vytvoříte z dlaždic chodníček s pevným lemem, a tím posunete okraj trávníku víc do zahrady, práce pro sekačku se značně zjednoduší. Zahradní obrubník, palisáda.


Kvalitní a levný obchod pro psy i páníčky. Nabízíme chovatelské potřeby a krmiva pro pejsky, kočky, hospodářská zvířata za nízké ceny. Zběhovec plazivý (Ajuga Atropurpurea) - vytváří kompaktní modravé trsy s modrými květy, roste na skalce, vytváří efektní obruby trvalkových záhonů i modré polštáře na břehu jezírka.


Dobře se rozrůstá, nenáročný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky