úterý 11. září 2018

Ozdobné trávy

Okrasné trávy - ozdobné traviny jsou vhodné pro všechny typy zahrad. Vedle elegantních linií listů a krásy trsů zdobí především trávy různé druhy. Všechny ozdobné trávy se sestřihávají až na jaře.


Vyšší druhy se na zimu svazují! Veškeré okrasné trávy se zasílají na jaře ve stádiu vegetačního klidu z chladících boxů, jejich nadzemní část je tedy minimální, případně se jedná o zastřižený nadzemní porost z předchozí vegetační sezóny. Tradičné i netradičné okrasné trávy rôznych farieb za skvelé ceny.

Vyberte si z našej pestrej ponuky a nakupujte už dnes. Rýchle dodanie, skvelé ceny. Kombinujeme je s kvetoucími trvalkami, cibulovinami, dalšími okrasnými rostlinami a keři, nebo tvoříme travnaté partie. Sortiment trav je široký a můžeme osázet slunná, suchá nebo zastíněná a vlhká místa zahrady. Pěstování ozdobných trav obecně.


Všetky ozdobné trávy sa zostrihávajú až na jar. Vyššie druhy sa na zimu zväzujú! Trávy, okrasné traviny, kapradiny a naleznete v zahradnictví Arónie.

Bez okrasných travin a kapradin si nedovedu představit žádnou zahradu. Vyplňují prázdá místa a tvoří i nádherné solitéry. Zahrada bez travin postrádá lehkost a kouzlo.


Majestátna ozdobnica Ozdobnica (Miscanthus sinensis) je rovnako, ak nie väčšmi, obľúbená ako perovec. Ozdobné trávy v tomto období pútajú našu pozornosť svojimi súkvetiami. Máte už dost umělých fíkusů a pugetů květin jako ze sekáče? Mnohé sa už vďaka chladným nociam vyfarbili a dodali našim záhradám pestrofarebné čaro jesene. Tak se podívejte na eleganci obyčejných trav a vyberte si nádobu, která se vám líbí.


Ovšem trávy opadavé tzv. Kdybychom tak neučinili, nové výhonky by měly problém s prorůstáním starých odumřelých částí a trávy by v žádném případě už nebyly ozdobou naší zahrady. Vytrvalé trávy jsou zvláštní skupinou trvalek, zahrnující velký počet rodů i druhů. Uplatní se proto v každé zahradě, malé i velké, na skalce, v záhonu i jako solitéry. Trávy mohou být i velmi zajímavým prvkem zahradní architektury.


Odľahčia každý priestor, sú jemné a vzdušné, vysoké i nízke a rôznych farieb. Výborne sa kombinujú s ostatnými trávami a trvalkami. Vysadíte-li ozdobné trávy během léta, nijak to nevadí, jen už nestihnou do konce sezóny plně představit svou krásu, takže toho pravého wow efektu se dočkáte až příští rok. Jde sice o suchomilné rostliny, přesto si bezprostředně po výsadbě zvýšenou péči zaslouží.


Tieto okrasné trávy odumierajú iba nadzemnou časťou.

Stejně jako keře nebo květiny, součástí každé okrasné zahrady jsou ozdobné trávy , které ozdobí skalku i okraje záhonků. Niektoré trávy sú vhodné do blízkosti vodných plôch a jazierok, napríklad ozdobnica čínska, puškvorec a steblovka. Za okrasné trávy sa zvyknú označovať aj niektoré vlhkomilné a močiarne trvalky, ktoré svojím vzhľadom trávu pripomínajú (ostrica).


Trávy majú medzi trvalkami zvláštne postavenie, lebo pôsobia najprírodnejšie a svojím habitom sa značne odlišujú od ostatných rastlín. Jejich velkou výhodou je, že. Botanicky sú si príbuzné (väčšina patrí do jednej čeľade), systematicky sú značne vzdialené od rodov ostatných trvaliek a svojím estetickým účinkom sa od nich líšia podstatne.


Predstavujú spoločenstvo s veľkým množstvom druhov vhodným i na použitie v záhrade.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky