úterý 11. září 2018

Aerifikace trávníku cena

Používá se na zlepšení přístupu vzduchu a závlahy pro kořenový systém travního porostu. Zapískování však můžete provést i bez aerifikace. Aerfikaci můžete udělat ručně, například rycími vidlemi nebo aerifikačními vidlemi (například tyto). Při hloubkové aerifikaci až cm.


Hroty mají průměr 6-mm. Aerifikaci provádíme na jaře.

Pro naše stálé zákazníky ceny za servis trávníku dohodou. Lehká vertikutace ceníkové ceny. Péče o trávník - údržba trávníku: vertikutace, aerifikace, pískování , topdressing, dosévání, hnojení Úvodní stránka Každý trávník vyžaduje od svého založení péči.


Množství vpichů na mse pohybuje v rozmezí 1až 800. Preto by som bral hocijaky piesok, ak nie je specifikovane, ze je urceny do pieskoviska s pridanim ilu. Vzhledem ke stavu trávníku jsem se rozhodl pouze pro aerifikaci na přední části trávníku, resp. Tato údržba je velice efektivní a nákladově žádného pěstitele trávníku nezruinuje.


S pomocí aerifikačních vidlí celkem aerifikace samotná zabrala asi dny.

Nejdříve je třeba trávník posekat na co nejkratší délku. Poté vidlemi s dutými hroty vytvoříme do trávníku otvory, asi 1otvorů na m2. Orientační ceník zahradnických služeb. Někdy si laici, zaměňují aerifikaci s vertikutací, která sice trávník také provzdušní, ale není to její hlavní úloha. Provzdušněním trávníku se myslí, především propichování trávníku železnými trny.


Právě aerifikace lze paralelně přirovnat k orbě na poli. Zemědělci na konci sezóny pole přeorají, aby se půda odlehčila, provzdušnila, je to klíč k tomu, aby další rok měli opět dobrou sklizeň. Kdo zvládne aerfikaci sám, má možnost si od nás půjčit motorový aerfikátor na víkend.


Odstraňuje zhutnění půdy v nadměrně používaném trávníku, zlepšuje výměnu půdních plynů a přístup vody. Po aerifikaci se díry v trávníku zapískují a provzdušněný trávník se může doplnit vhodným hnojivem. S aerifikací souvisí pískování a vertikutace. Provádí se na podzim nebo na jaře.


Upozorňujeme, že se jedná o orientační ceny bez DPH. Konečné ceny se kalkulují na každý projekt individuálně. Ke všem uvedeným pracem připočítáváme. Cílem aerifikace je zlepšení přístupu vzduchu a vláhy ke kořenovému systému trávníku.


Pískování trávníků Pískování nemusíte nutně spojovat s předchozími dvěma procedurami – pokud to však uděláte, výrazně zvýšíte jeho efektivitu.

Vynesený materiál se obvykle nesbírá, zátky se během následných operací (pískování, smykování) rozmělní a spolu s pískem nebo kompostem zaplní vyhloubené otvory. Realizace zahrad Ostrava. Dokončujete stavbu rodinného domu?


Sníte o dokonalé zahradě? Pak vítejte na našich stránkách firmy, zabývající se návrhy. U lehčích půd postačí provádět provzdušňování trávníku jednou ročně. Cena travních koberců se odvíjí od ceny materiálu včetně pokládky.


Jde tedy o méně častou, ale velice důležitou práci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky